Pasaulio centras

Center of the World, The

Meilė ir seksas technologijų amžiuje

drama
Režisierius: Wayne Wang
Scenarijaus autorius: Ellen Benjamin Wong, Wayne Wang, Miranda July, Paul Auster, Siri Hustvedt
Prodiuseriai: Peter Newman, Wayne Wang
Vaidina: Peter Sarsgaard, Molly Parker, Mel Gorham, Carla Gugino, Balthazar Getty, Shane Edelman
Muzika:
Sukurta: JAV (2001)
Trukmė: 86 min. (1 val. 26 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2002 m. vasario 1 d.

Straipsniai 1 reklama

Jaunas kompiuterių genijus Richardas Longmanas (akt. Peteris Sarsgaardas, „Vaikinai neverkia”), gyvena savo skaitmeniniame pasaulyje, kuriame nėra vietos jausmams ir apskritai normaliam bendravimui, išskyrus internetu.

Graži pankų muzikos grupelės būgnininkė ir striptizo šokėja Florence (akt. Molly Parker, „Pabučiuota”), sugundyta 10 tūkstančių dolerių pasiūlymo – praleisti savaitgalį kartu.

Trys dienos ryškių spalvų, milžiniškų aistrų ir skaudžios kaip praraja tuštybės mieste – Las Vegase… Trys dienos, per kurias atsiskleidžia tamsiausios vyro ir moters seksualinės paslaptys.

Skaitmeninės kameros fiksuojamais vaizdais, primenančiais jautrią dokumentinę manierą, ir drąsiu seksualumo nagrinėjimu, kiek panašiu į garsųjį „Paskutinį tango Paryžiuje”, režisierius W.Wangas kalba apie šiuolaikiniame technologijų pasaulyje, regis, išnykstančias sąvokas – meilę, aistrą, nuoširdų, betarpišką bendravimą, intymumą. Vienas šio filmo scenarijaus autorių – talentingasis dramaturgas ir režisierius Paulas Austeras (šįkart į pagalbą pasikvietęs dar ir savo žmoną – taip pat rašytoją Siri Hustvedt). Kartu su W.Wangu prieš kelerius metus P.Austeras parašė scenarijų daugelį tiesiog užbūrusiam filmui „Dūmas” (1995 m.) – odei gerumui, paprastumui, nuoširdumui. Kiek vėliau, bet su tais pačiais aktoriais (Harvey Keiteliu, Madonna, Williamu Hurtu, Forestu Whitakeriu ir kt.) jie improvizuotai nufilmavo ir „Liūdesį veide”.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0240402

Views All Time
Views All Time
1724
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 88 = 92