Vidokas

Vidocq

Tokio filmo jūs dar niekada nematėte!!!

kriminalinis veiksmo trileris
Režisierius: Pitof
Scenarijaus autorius: Jean-Christophe Grangé, Pitof
Prodiuseriai: Dominique Farrugia
Vaidina: Gérard Depardieu, Guillaume Canet, Inés Sastre, André Dussollier, Moussa Maaskri, Jean-Marc Thibault
Muzika: Bruno Coulais
Sukurta: Prancūzija (2001)
Trukmė: 100 min. (1 val. 40 min.)
Originalo kalba: prancūzų
Premjera Lietuvoje 2002 m. vasario 22 d.

Straipsniai 1 reklama

Biudžetas – 21 mln. JAV dol.

Naujoviškas vaizdas, suteikiantis visiškai kitokį stebėjimo poveikį, specialiaisiais efektais sukurtas 1830 m. Paryžius, neįtikėtini ir neįsivaizduojami triukai, nenutrūkstamas veiksmas, paslapčių kupinas scenarijus, kuris buvo rašytas ištisus metus, ir populiariausi Prancūzijos aktoriai.

1830 m. Paryžius. Pasklinda žinia apie bebaimio detektyvo Fransua Vidoko (akt. Gerardas Depardieu), nuo kurio nesugebėdavo pasislėpti netgi patys protingiausi nusikaltėliai, paslaptingą dingimą. Jeigu jis buvo nužudytas, tai kažkur turėtų būti jo kūnas. Jeigu jis buvo pagrobtas, tai turėtų būti paliktas bent menkiausias įkaltis. Juk viskas įvyko pačiame Paryžiaus centre.

Dar visai neseniai Fransua Vidokas buvo laikomas pavojingu ir žiauriu nusikaltėliu, bet netikėtai nusprendė pakeisti gyvenimo būdą, įkūrė pirmąją pasaulyje detektyvų agentūrą ir pats pradėjo narplioti sudėtingas bylas.

Šis įvykis sukėlė ant kojų ir sujaudino beveik visus Prancūzijos gyventojus. Vis dėlto Vidokas, nepaisant jo gūdžios praeities, buvo labai gerbiamu ir žinomu žmogumi. Daugelis norėtų sužinoti, kas galėjo nutikti jų pamėgtam detektyvui ir tardytojui, daugelis norėtų išsiaiškinti jo dingimo paslaptį, daugelis norėtų bent kažkuo padėti ir tokiu būdu atsidėkoti už Vidoko atliktus darbus. Bet visi kažko bijo.

Tik jaunas rašytojas Etjenas (akt. Guillaume’as Canetas) nusprendžia nenuleisti rankų ir ieškoti teisybės. Jis buvo taip susižavėjęs Vidoko gyvenimu ir neįtikėtinais pasiekimais, kad pradėjo rašyti detektyvo biografiją. Jaunuolis kaip niekas kitas puikiai pažinojo paslaptingai dingusį didvyrį, todėl ryžtasi aplankyti vietas, kuriose dažniausiai lankėsi Vidokas, ir susitikti su žmonėmis, su kuriais dažniausiai bendravo Vidokas.

Etjenas susipažįsta su ištikimu detektyvo draugu Nimje ir gražuole kurtizane Preja (akt. Ines Sastre), kurią Vidokas paslaptingai mylėjo. Sužinojęs keletą reikšmingų dalykų apie paskutines detektyvo dienas, jaunuolis aptinka kelis įkalčius, kurie veda link kruopščiai suplanuoto siaubingo nusikaltimo. Trys vyrai mirė labai paslaptingomis aplinkybėmis, kokių netgi Vidokas negalėjo įsivaizduoti. Tie trys vyrai labai dažnai domėjosi nekaltybės nepraradusiomis jaunomis mergaitėmis.

Už viso to slypi baisiausias niekadėjas ir negailestingas žudikas pravarde „Alchemikas”, kurį daugelį metų persekiojo ir mėgino sučiupti Fransua Vidokas.

Šis filmas yra sukurtas pirmą kartą kino istorijoje panaudojant skaitmeninę kamerą (tiksliau – „Sony HDW-F900 Cam 24P”), kuri leidžia sukurti žymiai ryškesnį, aiškesnį ir mažiau grūdėtą vaizdą (labiau artimą tam, kokį realiai mato žmogaus akis), o jau nufilmuotoje medžiagoje galima keisti kontrastą, spalvas, apšvietimą, foną, manipuliuoti specialiaisiais efektais ir žmonių judesiais. Lygiai tokiais pačiais metodais ir naujausios kartos technologijomis vadovaujasi režisierius George’as Lukas, ruošdamas premjerai mokslinės fantastikos filmą „Žvaigždžių karai. Epizodas II – Klonų ataka”.

Įdomus faktas. „Vidokas” galėjo būti paskutiniu filmu, kuriame vaidino Gerardas Depardieu. Vos tik pasibaigus filmavimo darbams, jam buvo atlikta sudėtinga širdies operacija, kurią gydytojai rekomendavo atlikti anksčiau, bet garsusis aktorius kęsdamas skausmą ir rizikuodamas savo gyvybe nusprendė užbaigti pradėtą vaidmenį.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0164961

Views All Time
Views All Time
2252
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 6 = 1