Energija – iš Afrikos saulės

Saulė suteikė energijos

2000-uosius su šeima sutikęs Malyje (Afrika), grupės „Skamp” idėjinis vadas Viktoras Diawara į Vilnių grįžo pilnas energijos ir pasipuošęs nauja tradicine afrikiečių šukuosena – daugybe kasyčių. „Prisipompavau saulės, todėl grįžęs turėjau tiek energijos ir naujų idėjų”, – paaiškino Viktoras. Vešlius V.Diawaros plaukus į daugybę kasyčių per tris valandas supynė teatre režisiere dirbančios jo motinos studentės. Tam, kad kasos neiširtų, merginos jų galus pridegino žiebtuvėliu.

Sunki pirmoji naktis

Straipsniai 1 reklama

Anksčiau šią pynimo egzekuciją jis yra kentęs ir 14 valandų – tada kasyčių buvo kur kas daugiau ir, savaime suprantama, jos buvo gerokai plonesnės. Lietuvoje jam tokią šukuoseną yra padariusi „Skamp” vokalistė Erika Jennings su seserimi. „Erika gyveno Afrikoje, todėl žino, kaip tai reikia daryti”, – pasakojo jis. Pirmą naktį po kasų pynimo labai sunku miegoti – tempia galvos odą. Po to įpranti ir pamiršti visus nepatogumus. Nors, pavyzdžiui, Viktoro seseriai Gabijai pristigo kantrybės ir ji po dienos kasas išsipynė. Šįsyk jis kasytes išsipynė po pusantro mėnesio. „Maždaug po tiek laiko ir patartina išsipinti, nes plaukai gali susivelti į veltinį”, –
aiškino jis.

Patinka koncertuoti mokyklose

Dabar Viktorui nebėra kada galvoti apie įmantrias šukuosenas ar ką kita – pagaliau sulaukusi naujojo albumo „Green” pasirodymo, grupė „Skamp” ėmė aktyviai koncertuoti Lietuvos mokyklose. Grupės nariai naujojo albumo pristatymą pradėjo nuo moksleivių dėl kelių priežasčių. Pernai surengę keletą koncertų mokyklose, muzikantai įsitikino, kad ten susirenkanti auditorija – labai šilta, geranoriška. Be to, nemažą dalį „Skamp” klausytojų sudarantys moksleiviai ne visada gali leisti sau nueiti į koncertą, pirkti brangų bilietą. Pagaliau ne į visus klubus mokyklinio amžiaus jaunimas yra įleidžiamas.

Ruošia remiksų albumą

Ne taip seniai baigęs plušėti prie „Green”, Viktoras jau beveik turi parengęs medžiagą naujam „Skamp” kūrinių remiksų albumui, kuriame būtų maždaug pusė dainų iš ankstesniojo albumo „Angata”, o kita pusė – iš „Green”. Jis dar nežino, koks bus po kelių mėnesių pasirodysiančio albumo tiražas. Galbūt jis bus išleistas negausiai ir skirtas tik ištikimiausiems grupės gerbėjams. Keturis mėnesius prieš „Green” išleidimą jis mažai rodėsi viešumoje, nevaikščiojo po klubus ir beveik neklausė radijo – visą laiką įtemptai dirbo. Per tą laiką jis ir kiti „Skamp” nariai pasijuto kiek atitrūkę nuo muzikos ir kitų aktualijų. Dabar „Skamp” stačia galva paniro į įvykių sūkurį – koncertai, daugybė interviu.

Sėkmę vertina santūriai

Šį sekmadienį 22-ąjį gimtadienį švęsiančio Viktoro galvoje kirba daugybė naujų idėjų ir planų. Grupė dabar daug koncertuos, nors daug kur pasirodyti jiems sudėtinga dėl paprastos priežasties – „Skamp” koncertuoja „gyvai”, todėl su savimi turi vežiotis daug aparatūros ir jiems talkinančių muzikantų. „Nuo „Summertime” pasirodymo dirbome nesustodami”, – sakė jau dabar apie būsimus albumus daug galvojantis Viktoras. Toks jo ir grupės darbštumas nelieka nepastebėtas. „Skamp” mėgsta klausytojai, gerbia kolegos muzikantai. Vasario 20-ąją paaiškės, ar iš šiųmetės muzikinių apdovanojimų „Bravo” ceremonijos jie išsineš bent vieną statulėlę.”Skamp” albumas „Angata” yra tarp kandidatų į geriausio praėjusių metų albumo vardą. Taip pat ši grupė pretenduoja į metų popapdovanojimą, ji galėtų būti pripažinta metų grupe, jų koncertas Vilniaus operos ir baleto teatre galėtų būti įvertintas kaip metų įvykis. Pats V.Diawara yra tarp kandidatų į geriausius metų prodiuserius. Matydamas šį sąrašą, Viktoras apie savo sėkmę bei įvertinimus kalba ramiai, santūriai ir kur kas mažiau nei apie būsimus ar jau pradėtus darbus.

2000 m. vasario 9d.

Views All Time
Views All Time
2248
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 65 = 66