Žygio alus
Uždarosios akcinės bendrovės SIGRAMA alaus darykla Vilniuje savo veiklą pradėjo 2001 metais. Bet dar 1993 metais dabartinis daryklos savininkas Ramūnas Šermončius, tuo metu tik 23 metų, bet jau turėjo privačią alaus daryklą Gargžduose. Joje alų virė aludaris Žygintas (istorija pavardę nutyli) iš Biržų. Alus taip ir vadinosi “Aukštaičių Žygio Alus”. Alus buvo platinamas visame pajūrio regione. Bet likimas lėmė, kad Ramūnas turėjo persikelti gyventi į Vilnių.
Visą tą laiką jo neapleido idėja virti alų. 2000 metų pradžioje ši idėja virto pastato naujai daryklai ieškojimu. Maždaug po pusmečio paieškų apsistota ties senu lenkiškos prieškarinės statybos pastatu dabartinės gamyklos ELFA teritorijoje. Po visų remontų ir alaus daryklos įrengimo 2001 metų rugsėjo 11 dieną (būtent tą pačią garsiąją dieną) gauta licenzija gaminti alui. Jau spalio pradžioje pirmasis alus atgaivino vilniečių sielas. Nuo pat pradžios iki šio laiko gaminamas “Žygio” (alk. 5 proc.) ir “Žygio Stiprusis” (alk. 7,5 proc.) alus.
Alus parduodamas baruose, bei pilstomas į 2l ir 0,5l talpos pet butelius. Jis pristatomas į apie 10 barų Vilniuje, bei virš 70 parduotuvių Vilniaus, Alytaus bei Utenos regionuose. Alaus darykla šiuo metu gamina apie 5 tonas alaus kiekvieną mėnesį.
2002 metais, nepraėjus nei metams nuo gamybos pradžios darykla su savo alumi dalyvavo kaimiško alaus šventėje Stakliškėse, kur vykusioje degustacijoje užemė 6 vietą tarp 18 konkursui pateiktų rūšių. 2002 metų rugsėjį darykla dalyvavo tarptautinėje alaus šventėje “Tris Dienas, Tris Naktis”, kurioje pristatė savo alų vilniečiams.
Dar iki 2002 metų Kalėdų planuojama gaminti “Žygio Stipriausią” alų (alk. apie 8,5 proc.).