| |

Degtinė

Degtinės istorija siekia XIII a. pabaigą, kai ji pradėta gaminti Lenkijoje. Primieji rašytiniai šaltiniai, kuriuose minima Vodka yra 1405 m. Sandomierz miesto teismo įrašai. Nuo XIV-XV amžių degtinė gaminama ir Lietuvoje. Rusijoje degtinė (Vodka) pirmą kartą raštuose paminėta tik 1751 m. imperatorienės Jelizovetos dekrete, skirtame spirito varyklų nacionalizacijai. Nepaisant to, šiuo metu įprastos degtinės (Vodkos) kilmė siejama su Rusija, kuri pirmoji ėmė masiškai gaminti šiuos gėrimus iš rektifikuoto spirito. Iki 1885 metų degtinė Rusijoje (išsinešimui) buvo pardavinėjama tik kibirais (12,3 L). Dėl itin gero išvalymo (analogiško kelioms dešimtims pervarymų), rektifikuoti spiritai yra praktiškai bekvapiai, todėl jų gamybai galima naudoti bet kokias, netgi itin prastas žaliavas (bulves, runkelius ir pan.). Skoniui ir kvapui suteikti į tokias degtines dedami nedideli kiekiai cukraus, aromatizuojančių medžiagų. Būtent tokia, iš rektifikuoto spirito gaminama degtinė, gaminta Rusijoje, davė pradžią šiuolaikinėms degtinėms, pasaulyje žinomoms, kaip vodka.

| |

Finlandia su metaline dėžute

Švaraus, lengvo, išskirtinai švelnaus skonio ir aromato degtinė. Finlandia Vodka yra pagaminta tik iš “šešiaeilių” suomiškų miežių, išaugusių ilgomis Suomijos vasaros dienomis ir baltosiomis naktimis. Šiai degtinei gaminti naudojamas ledynų suformuotų moreninių uolienų vanduo. Jis toks švarus, kad naudojamas tiesiog natūralus, be jokios chemines filtracijos. Finlandia Vodka galima mėgautis tukstančiais būdų: suomišku stiliumi lediniai šalta degtine, kokteiliuose, kaip aperityvu, su vaisių sultimis, karštuose gerimuose ir net įvairiuose patiekaluose.