Archives for Kulinarija - Page 29

Cepelinai – kulinarinių neišprusėlių valgis

Lietuvių tauta, švęsdama savo valstybingumo tūkstantmetį, gali didžiuotis savo sena, tūkstančius metų skaičiuojama ir turtinga kulinarijos istorija, atskirų regionų virtuvių skirtumais ir ypatumais, maisto produktų ir valgių gausa, maisto atsargų ruošimo ir valgių gamybos būdų įvairove. Tauta, turėdama tokią turtingą…
Plačiau >>

Lietuviški valgiai gali stebinti pasaulio gurmanus

Štai, Lietuvoje niekas niekur nebemoka gaminti tikrų lietuvišku koldūnų, o visos maitinimo įmones ir maisto prekių parduotuves užverstos pačiais pigiausiais virtinukais su prastu lyg ir mėsos, o iš tiesų sojų išspaudų įdaru. Visos parduotuvės, kioskeliai Lietuvoje ir net maitinimo įmonės…
Plačiau >>

Lietuviai europiečius išmokė užkandžiauti

Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės karaliaus, kunigaikščių, didikų, bajorų, vyskupų ir kitų aukštųjų dvasininkų rūmuose, vienuolynuose nuo senų senovės buvo priimta svečius vaišinti priimamajame. Vos svečiui atvykus, tuoj pat būdavo patiekiama užkanda. Beje, šitaip užkandžiauti iš lietuvių išmoko, o vėliau ir perėmė…
Plačiau >>

Anykščių vynas“ pristatė du naujo skonio sidrus

AB „Anykščių vynas“ artėjant vasarai – karščio ir pramogų metui - išleido du naujo skonio sidrus: itin švelnaus, lengvo kriaušių skonio “Cool drink” sidrą ir gaivų, braškių skonio „Cool drink“ sidrą. Naujieji kriaušių ir braškių skonio sidrai papildys jau sulaukusią…
Plačiau >>