Kam dirba A.Valinskas?

Mano pažįstami ir bičiuliai neduos sumeluoti – vos išgirdęs apie Lietuvos šoumeno Nr. 1 iniciatyvą steigti naują partiją ir paklaustas, ką tai gali reikšti sakiau: viskas priklausys nuo to, kas šios “partijos” rinkimų sąraše rikiuosis po A.Valinsko, Ž.Žvagulio ir jų sutuoktinių, L.Kunigėlio, K.Krivicko, J.Morkūno ir kitų iki skausmo pažįstamų veidų.

Nes būdamas blaivaus proto įsivaizduoju Seime A.Siaurusevičių, E.Jakilaitį, I.Valinskienę, Berneen ir dar keletą “šoumenų” tačiau mano vaizduotė sunkiai priima Seimo narį V.Šapranauską, L.Kunigėlį, K.Krivicką ar Ž.Žvagulį. Nelabai įsivaizduoju Seime ir patį A.Valinską. Ir dėl vienos labai paprastos priežasties: buvimas Seime suteikia ne tik nemažą algą bei galimybę viešai reikštis, tačiau uždeda ir daugiau atsakomybės – pavyzdžiui derinti viešus ir privačius interesus, deklaruoti pajamas, rūpintis savo viešu įvaizdžiu.

Todėl bent jau man iš pat pradžių buvo beveik aišku, kad Prisikėlimo “partija” bus tik priedanga.

Straipsniai 1 reklama

Po A.Valinsko spaudos konferencijos ši spėlionė, atrodo, visiškai pasitvirtino. Pasirodo, “žvaigždės” (na, nekyla ranka šį žodį rašyti be kabučių) bus tik ledlaužiu, o jų vietas užims profesionalai.

Kalbant paprasčiau, Prisikėlimo “partija” tėra tik dar vienas politinis verslo projektas. Panašiai kaip “Leo LT”: atominė elektrinė – priedanga, o tikroji esmė – VP grupės verslas iš valstybės biudžeto.

A.Valinskas neslepia prieš ką šis projektas nukreiptas – prieš V.Uspaskicho Darbo partiją ir R.Pakso Tvarką ir teisingumą. Tai yra, prieš tuos, kurie bent jau sprendžiant pagal paskutiniųjų kelių mėnesių reitingus, realiai pretenduoja išstumti iš valdžios “tradicines” valstybininkų partijas.

“Strateginių partnerių mes kol kas neįvardijame, bet tikrai galime įvardinti su kuo neisime – su Tvarka ir teisingumu ir Darbo partija. Tokia visų partijos steigėjų nuomonė.Iš dalies ir ėjimo į šiuos rinkimus tikslas – eliminuoti tuos žmones, kurie valdė mus ilgai ir tas dvi politines jėgas, kurios kenkia mūsų vidiniam ir išoriniam saugumui, yra finansuojamos iš vienų artimų kaimynų pinigų”, – sakė šoumenas Nr.1.

Arūnai, Arūnai, matosi, kad patyrimo politikos srityje Jums dar labai trūksta. Gal bent laikraščius būtumėte paskaitę prieš skaitydamas kažkieno parengtą tekstą, gal nebūtų kilęs noras viešai nusišnekėti…

Juk tikriausiai kiekvienas politikos mokslų pirmo kurso studentas Jums pasakytų, kad Darbo partija ir Tvarka ir Teisingumas šiuo metu yra opozicijoje. Dar galėtų Jums pasakyti, kad Tvarka ir Teisingumas niekada ir nebuvo valdžioje, o Darbo partija vos devjus metus tenkinosi jaunesniojo koalicijos partnerio vaidmeniu A.Brazaukso vyriausybėje.

Jei būtent tai Jūs turėjote galvoje kalbėdamas apie žmones, kurie “valdė mus ilgai”, kitą kartą rašykite tekstus patys, kad netektų apsijuokti.

O kalbant rimčiau, tai kažko panašaus į Priskėlimo projektą jau senokai reikėjo laukti, nes būsimųjų Seimo rinkimų prognozė labai jau nepalanki dabartiniams “valstybininkams” ir grąsina jiems visišku fiasko su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis, įskaitant ir perspektyvą atsakyti už savo darbus.

A.Brazauskui atsisakius dar kartą tempti “profesionalus” į Seimą ir taip išsaugoti dabartinę sistemą, kažkam gimė genialus planas pasitelkti į pagalbą A.Valinską.

Žmogus iki šiol niekam iš esmės neužkliuvęs ir vieną kartą jau patikrintas – turiu galvoje tą specialią TV3 laidą su tuometiniu “NDX energijos” vadovu Žilvinu Marcinkevičiumi, kurioje A.Valinsko nešališku vaidmeniu suabejojo net nieko apie “Leo LT” neišmanantys žiūrovai.

Papildomos reklamos nei jam nei kitoms “žvaigždėms” nereikia, o štai tuščiagarbiškumo jie turi tiek, kiek nesurinksi gal ir per visą Seimą. Rinkimams – pats tas. Svarbiausia įtikinti juos, kad jie tai daro valstybės labui – kad pasijaustų gelbėjantys Lietuvą, kad galėtų paskui kurti specialius dokumentinius filmus, pavyzdžiui, “Kaip mes ėjome į Seimą”, “Kaip mes sustabdėme V.Uspaskichą ir R.Paksą” arba “Lietuvos “žvauigždžių vaidmuo ginant Lietuvą nuo Rusijos įtakos”.
O jei už tai dar ir šiek tiek sumokės ir dar vėliau kokį Gedimino ar Vytauto Didžiojo ordiną už nuolenus Lietuvai ant kaklo pakabins…

“Žvaidždėms” Prisikėlimas irgi išeis į naudą: mainais už tai kad padės gelbėti Lietuvą, vėliau jiems niekada nekils problemų priskviesti premjerą, ministrus, Seimo pirmininką ar šiaip bet kokio rango politikus į “auksinius svogūnus”, “puikiusius ir le broniaus šou, jie duos interviu stiliams, kuluarams, abiejose pusėse sienos, plauks srovese, dainuose duetuose ir šoks dešimtukuose.

Ir dar užsakines informacinius praneišmus televizijose, kuriuose informuos apie tai kaip skirstoma ES parama, kokia gera vyriausybės politika didinant mokytojų atlyginimus, kiek daug valstybės biudžeto lešų skiriama socialinei sferai.

Žodžiu, projektas, jeigu jį pavyktų įgyvendinti, būtų naudingas abiems šalims: vieni liktų valdžioje, kiti naudotųsi tuo, kad likę valdžioje galėtų pasiūlyti – gal net silpno alkoholio reklamą vėl į televiziją sugrąžintų.

Belieka tik atsakyti į pagrindinį klausimą: kas yra Prisikėlimo projekto užsakovas arba kam dirba A.Valinskas.

Man peršasi du galimi atsakymai: G.Kirkilas arba A.Zuokas. Aš asmeniškai rinkčiausi pirmą, tačiau visai įmanoma, kad tai gali būti ir bendras projektas.

Jei nuoširdžiai, tai gaila man A.Valinkso, kuris lipa ne į savo roges. Labai didelė galimybė, kad išdurs jį ir ačiū nepasakys.

Sistemai svetimų nereikia. O A.Valinskas, kad ir koks žavus bei protingas būtų, vis dėlto nėra sistemos dalis. Nebent rimtai svarsto galimybę ja tapti.

Views All Time
Views All Time
1219
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

82 − 76 =