Vilniaus miesto meras privataus kaltinimo tvarka kreipsis į teismą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo už šmeižimą bei moralinės žalos atlyginimo

Gegužės 16 dieną LNK televizijos žinių laidose buvo parodytas reportažas, tariamai atskleidžiantis UAB „Rubicon“ įmonių grupės „juodosios“ buhalterijos įrašus, kurie tariamai liudija esą buvo mokami pinigai „abonentui“ už Vilniaus miesto savivaldybės priimamus sprendimus, neva palankius „Rubicon“ grupės įmonėms. Reaguodamas į reportaže pateiktą medžiagą Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas nutarė kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka, kaltinant apšmeižus Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką ir tuo padarant Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalyje numatytą nusikaltimą.

A. Zuoko nuomone, nors reportaže ir nėra tiesiogiai įvardinta, kas galėtų būti tariamu „abonentu“, kuriam tariamai galėjo būti mokami pinigai, tačiau įvertinus reportažo visumą ir pateiktą žodinę bei vaizdinę informaciją, bandoma sąmoningai sudaryti įspūdį, jog Vilniaus miesto savivaldybėje tariamai dirba asmuo, kuriam už palankius „Rubicon“ įmonei sprendimus buvo sumokėta daugiau nei du milijonai dolerių arba eurų. A. Zuokas sako, kad žinių laidos reportažas yra parengtas, siekiant sudaryti įspūdį, jog reportaže minimas „abonentas“ turėtų būti A. Zuokas.

A. Zuokas pažymi, kad labai nemalonu priimti sprendimą kreiptis į teismą, prašant patraukti baudžiamojon atsakomybėn kaltuosius asmenis, ypač manant, kad šmeižikiško pobūdžio reportažai galėtų būti betarpiškai įtakoti šios visuomenės informavimo priemonės savininkų ir su jais susijusių asmenų asmeninių, verslo ar kitokių interesų.

Straipsniai 1 reklama

Savivaldybės Viešųjų ryšių tarnyba kartu pažymi, kad Vilniaus miesto meras kaip viešas pareigūnas ne kartą kreipėsi į LNK žinių tarnybą ir šios televizijos vadovus, prašydamas sudaryti galimybę tiesioginiame eteryje betarpiškai atsakyti į visus klausimus, deja, mero prašymas buvo atmestas.
Kartu su baudžiamosios bylos iškėlimu įstatymų nustatyta tvarka bus prašoma atlyginti ir moralinę žalą.

Daugiau informacijos:
Teisės ir personalo departamento direktorius J. Elzbergas, tel. 211 2001

Ryšių su visuomene vyr. specialistė Dalia Perednienė

Konstitucijos pr. 3
LT-09601 Vilnius
Tel.: (8 ~ 5) 211 2327, 8 ~ 680 61327
El. paštas dalia.peredniene@vilnius.lt

Views All Time
Views All Time
899
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

74 + = 76