Viktorui Uspaskichui kaltinimai nebaisūs

Ūkio ministrui Viktorui Uspaskichui greičiausiai negresia būti apkaltintam protegavus jam priklausančias įmones Maskvoje ir taip pažeidus viešuosius ir privačius interesus. Nors šios istorijos paslaptimis domisi net trys Seimo laikinosios komisijos bei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), pats Darbo partijos įkūrėjas ir vadovas viešai pripažįsta, jog grėsmingiausiai jam atrodo pastaroji institucija.

Kad ir kokius jo nusižengimus aptiktų kolegos, Seimo valdančioji dauguma neleis pasmerkti bendražygio, kaip neleido Temidės globon atiduoti faktiškai teisiamojo statusą turinčio parlamentaro Jono Ramono, kuris buvo kaltinamas riaušių organizavimu.

Tačiau VTEK V.Uspaskichui nekelia didesnės grėsmės nei Seimo sudarytos komisijos. Gal todėl net neprašomas ministras prisiekinėja atsistatydinsiąs ir iš dabartinių pareigų, ir iš Seimo, jei Algirdo Meškausko vadovaujama valstybinė institucija pripažintų jį supainiojus viešuosius ir privačius interesus. Mat VTEK objektyvumą ministras jau patikrino asmeniškai šių metų pradžioje, kai kreipėsi į A.Meškausko vadovaujamą komisiją dėl savo pavaldinių – Ūkio ministerijos sekretoriaus Gedimino Rainio bei viceministro Nerijaus Eidukevičiaus. Tada kilo skandalas, kad viceministro sutuoktinė Laura Eidukevičienė vadovauja UAB „El projektai”, o ministerijos sekretorius prieš darbo pradžią ministerijoje buvo vienas VšĮ Ekonominių tyrimų centro įkūrėjų ir vadovas. Abi bendrovės rengė milijoninės vertės projektus ES struktūrinių fondų paramai gauti. Vėliau šiems projektams buvo pritarta Ūkio ministerijoje.

Straipsniai 1 reklama

A.Meškausko vadovaujama komisija nusprendė, jog šios šeimyninės verslinės aplinkybės nėra rimtas pagrindas abu valdininkus įtarti pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus. Atseit jie asmeniškai nesprendė skirti abiem įmonėms milijoninių lėšų. V.Uspaskicho atvejis analogiškas, kaip ir jo pavaldinių: vargu ar VTEK rimtais įrodymais pripažins Maskvos vyriausybės atstovo viešus pripažinimus, o sunkiai įrodomų dokumentų kopijas – rimtais faktais, kurie patvirtina politiko ir verslininko V.Uspaskicho dviveidiškumą.

Views All Time
Views All Time
1541
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 72 = 73