Prie badaujančio seimūno prisidėjo dar vienas

Prie badaujančio seimūno prisidėjo dar vienas

Parlamentaras Petras Gražulis, nuo praėjusios savaitės badaujantis dėl užsienio reikalų ministro Antano Valionio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Arvydo Pociaus atsistatydinimo, sulaukė palaikymo – prie jo prisijungė liberaldemokatas Egidijus Klumbys, informuoja IPA-BNS.

Kaip spaudos konferencijoje pirmadienį sakė E.Klumbys, „mes su Petru seni bendražygiai ir neturiu moralinės teisės palikti jo vienišo šiuo nelengvu laikotarpiu”.

Seimo mišriai grupei priklausantis P.Gražulis pirmadienį kolegai įteikė medinę lentą su užrašais „Bado akcija” bei „Reikalauju atsistatydinti KGB rezervistus” – tokią pačią, kaip pats nešioja grandine pasikabinęs ant kaklo nuo badavimo pradžios.

Straipsniai 1 reklama

Kaip spaudos konferencijoje sakė badaujantys parlamentarai, bado akcijos jie nenutrauks „iki pergalės”.

Badautojai aiškina, kad A.Valionis ir A.Pocius jiems nepatinka todėl, kad sovietmečiu buvo įtraukti į KGB rezervą.

Taipogi liberaldemokratų iniciatyva pradėti rinkti parlamentarų parašai po kreipimusi į prezidentą Valdą Adamkų, kuriame prašoma „principingai pareikalauti iš užsienio reikalų ministro ir VSD vadovo žengti vienintelį garbingą žingsnį – atsistatydinti iš esamų pareigų”.

Tuo tarpu Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas P.Gražulio akciją pavadino profesionaliam modernių laikų politikui nepritinkančia saviraiška ir „pozavimu”.

„Tokiu drastišku savo pozicijos reiškimo būdu jis nesiekia nieko kito, tik asmeninio populiarumo. Tai labiau pozavimas, o ne savo tikslo siekimas”, – A.Paulauskas yra sakęs žiniasklaidai.

Su šypsena į P.Gražulio paskelbtą bado akciją žiūri ir dauguma jo kolegų – tiek Seimo plenariniuose posėdžiuose, tiek pokalbiuose su žurnalistais netyla parlamentarų laidomos ironiškos replikos badaujančio seimūno atžvilgiu.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *