Prezidentūra negali paaiškinti, kodėl A.Zuokas buvo priėmime

Prezidentūra negali paaiškinti, kaip tarp savaitgalį vykusio vakarėlio pas Prezidentą Valdą Adamkų svečių atsirado Vilniaus meras Artūras Zuokas, kuriam Prezidentas neseniai netiesiogiai yra pareiškęs nepasitikėjimą. Pats A.Zuokas teigia, jog atskirų kvietimų artimiausiai buvusio V.Adamkaus rinkimų štabo komandai nebuvo siuntinėjama, taigi ir jis dalyvavęs be atskiro tokio pakvietimo.

Prezidento asistentė Božena Krasovskaja pirmadienį žurnalistams sakė, jog šį vakarėlį šalies vadovo namuose, skirtą V.Adamkaus pergalės Prezidento rinkimuose metinėms pažymėti, rengė organizacinis komitetas, kurį sudarė ne vienas žmogus.

„Mūsų pozicija buvo – sukviesti tuos, kurie buvo ir padėjo štabe kaip visuomeniniai patarėjai – tie, kurie dirbo juodą darbą”, – sakė B.Krasovskaja. Žurnalistų paklausta, ar A.Zuokas taip pat buvo visuomeninis patarėjas, B.Krasovskaja teigė, jog A.Zuoko tarp jų nebuvo, taigi ir svečių sąraše jo neturėjo būti.

Straipsniai 1 reklama

Prezidento patarėjas, buvęs rinkimų štabo vadovas Darius Gudelis taip pat sakė nežinąs, kieno kvietimu A.Zuokas atvyko į vakarėlį V.Adamkaus namuose. D.Gudelis sakė pats buvęs pakviestas B.Krasovskajos, šio vakarėlio neorganizavęs, todėl nežinąs, ar A.Zuokas buvo kviestas.

Vienas vakarėlio organizatorių buvęs V.Adamkaus patikėtinis rinkimuose Jogaila Morkūnas žiniasklaidai yra sakęs, jog A.Zuoko svečių sąrašuose nebuvo.

Pats A.Zuokas Eltai pirmadienį sakė, jog minėtą vakarėlį Prezidento rezidencijoje Turniškėse organizavo buvęs rinkimų štabas, ne Prezidentas ar prezidentūra.

„Tai štabo narių organizuotas renginys, ir čia pats klausimas savaime keistai atrodo – kas ką turi kviesti ir kodėl. Kvietimai artimiausiai komandai nebuvo siuntinėjami”, – sakė A.Zuokas, pridūręs, jog be atskirų kvietimų į vakarėlį buvo atvykę ir daugiau svečių.

Dienraštis „Lietuvos žinios” rašo, jog V.Adamkus savo rezidencijoje Turniškėse sulaukė bemaž 100 svečių. Per Prezidento rinkimus tarp V.Adamkaus patikėtinių buvo daugiau kaip 600 žmonių – politikai, menininkai, mokslininkai, šou pasaulio „rykliai”.

Views All Time
Views All Time
899
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

86 − 78 =