K. Prunskienė į įtarimus dėl ryšių su KGB grasina atsakyti teismu

Žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė, kuriai nuolat primenami keliolikos metų senumo įtarimai dėl galimo bendradarbiavimo su KGB, grasina imtis teisinės gynybos.

Taip ji penktadienį teigė Eltai, komentuodama Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narės Rasos Juknevičienės žodžius, esą ministrei Rusijoje suteiktas kunigaikštienės titulas gali būti susijęs su minėtais įtarimais.

„Vaidenasi tai moteriškei. Man net nesinori to komentuoti. Tai kažkas ne visai sveiko, – K. Prunskienė neslėpė, kad konservatorės viešai išsakytos mintys ją gerokai supykdė. – Jei parlamentarai, politikai griebiasi neteisinės kalbos, nepripažįsta objektyvių dalykų, prasižengia ne tik su teise, bet ir su moraliniais dalykais”.

Straipsniai 1 reklama

Anot ministrės, tokiems samprotavimams atremti nepakanka vien politinio komentaro: „Užtenka platinti šmeižtus ir su tokiu lengvu žanru išeiti į viešumą be jokių įrodymų. Į tai reikėtų atsakyti teisinėmis priemonėmis. Vieną kartą ir mano kantrybė gali trūkti”.

„Manyčiau, kad tie dalykai susiję. Ne kiekvienam iš jūsų ar mūsų Rusija suteikia tokius titulus. Matyt, reikia turėti ypatingus nuopelnus per 15 metų Rusijai, kad žmogus galėtų gauti tokį titulą”, – penktadienį per spaudos konferenciją kalbėjo R. Juknevičienė, susiedama kunigaikštienės titulą ir ankstesnius įtarimus dėl ryšių su KGB.

Liepos pradžioje grupė įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių parlamentarų paragino žemės ūkio ministrę imtis žingsnių, kad būtų išslaptinta ir paskelbta visa su ja susijusi Ypatingojo archyvo medžiaga bei teismo byla dėl galimo jos bendradarbiavimo su KGB. „Vadinamoji „Šatrijos” byla tebėra įvairių gandų visuomenėje šaltinis ir tik absoliutus viešumas gali padėti pakeisti susiklosčiusią padėtį”, – pabrėžė parlamentarai.

K. Prunskienė Eltai teigė pati norinti, kad būtų paviešinti su ja susiję dokumentai, tačiau tai esą yra ne jos galioje: „Aš nieko prieš. Bet tuo neapsidžiaugtų nei R. Juknevičienė, nei jos aplinkos žmonės. Teisme, per uždarą posėdį nagrinėjant mano bylą, buvo paskelbtos kai kurios aplinkybės ir pavardės įdomiame vaidmenyje, kurį norėjo man primesti. Jų paviešinimas tikrai nepradžiugintų mano oponentų”.

OMNI laikas primena, kad tai, jog K.Prunskienė gali pasigirti ne tik ministrės, bet ir kunigaikštienės titulu, paaiškėjo maždaug prieš mėnesį, jai viešint Sankt Peterburge. Tuomet ministrė pasakojo, esą jai pačiai visai netikėtai paaiškėjo, kad Tarptautiniai asmenybės rūmai už didelius nuopelnus jai suteikė kunigaikštienės titulą.

K.Prunskienė teigė buvusi patikinta, jog titulas paveldimas, ir gavo kunigaikščio ženklą savo sūnui. Tačiau jau tuomet autoritetingi Lietuvos heraldikos ir aristokratijos tradicijų specialistai suabejojo šio ministrės titulo verte ir jo suteikėjais. Šiomis dienomis ministrę pasiekė Tarptautinių asmenybės rūmų vadovo Jurijaus Monomacho-Malychino laiškas ir šių rūmų patvirtinti kunigaikščių pažymėjimai jos giminėms ir šeimos nariams.

Views All Time
Views All Time
1152
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 6 = 4