K.Masiulis vėl meta įtarimus A.Zuokui

Vilniaus savivaldybė regioninėje šalies spaudoje ketina išpirkti vietas užsakomiesiems straipsniams, kuriuose žadama informuoti apie sostinės savivaldybės veiklą, vykdomus projektus. Vienas iš šio viešųjų ryšių projekto tikslų – formuoti teigiamą sostinės įvaizdį regionuose.

Neseniai iš sostinės vicemero pareigų atsistatydinęs konservatorius Kęstutis Masiulis mano, jog ši iniciatyva greičiausiai gali tapti dar viena Vilniaus mero Artūro Zuoko įvaizdžio gerinimo akcijų.

Pasak K.Masiulio, minėtą projektą inicijuoja Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių tarnyba, kuri esą labai glaudžiai susijusi su meru A.Zuoku ir paprastai, konservatoriaus teigimu, visi šios tarnybos projektai bei iniciatyvos derinamos tiesiogiai su sostinės vadovu.

Straipsniai 1 reklama

Tuo tarpu projekto autoriai tvirtina, jog būsimuose straipsniuose regioninėje spaudoje apie merą A.Zuoką ir konkrečiai apie jo veiklą nebūsią nė žodžio. Šis viešųjų ryšių projektas esąs ne politinis, o informacinis, orientuotas į regionų verslininkus, visuomenę.

Trečiadienį Vilniaus savivaldybės Savivaldos plėtojimo, ryšių su visuomene ir viešosios tvarkos komitetas balsų dauguma pritarė minėtam projektui, kurio preliminari sąmata – 20 tūkst. litų. Ketinama išpirkti vietas publikacijoms apie Vilniaus savivaldybę dvidešimtyje regioninės spaudos leidinių.

„Turint omenyje, kaip savivaldybėje daromi viešieji ryšiai, iškyla didžiulis pavojus, kad viskas šiuo atveju bus vėl daroma mero A. Zuoko įvaizdžiui gerinti. Tai greičiausiai būtų viena iš A.Zuoko pastarojo meto viešųjų ryšių kampanijos sudėtinių dalių”, – Eltai ketvirtadienį sakė K.Masiulis.

„Tokie įtarinėjimai – paties K.Masiulio viešųjų ryšių akcija”, – Eltai sakė vienas projekto autorių Vilniaus mero patarėjas Martynas Čerkauskas. Pasak jo, projektą kritikuojantis K.Masiulis visiškai nesidomėjo jo turiniu ir pristatymu, vykusiu komitete.

„K.Masiulis vakar komiteto posėdyje pristatant projektą nedalyvavo, atėjo tik į balsavimą ir iškart kategoriškai pareiškė balsuosiąs prieš. Tai yra jo išankstinės nuostatos”, – sakė M.Čerkauskas.

Pasak sostinės mero patarėjo, dėl minėto projekto – užsakomųjų straipsnių regionų spaudoje publikavimo, sprendimą dar metų pradžioje buvo priėmusi seniūnų sueiga.

Pasak M.Čerkausko, publikacijose, kurių tekstas jau baigiamas rengti, apie A.Zuoką nėra nė vienos pastraipos, straipsniuose bus informuojama tik apie Vilniaus savivaldybės vykdomus projektus, infrastruktūros darbus bei kt.

Viena iš tokio Vilniaus savireklamos regionuose sumanymo priežasčių, anot M.Čerkausko, – nuolat girdimi įvairūs kaltinimai neva sostinės savivaldybė klesti kitų šalies regionų bei savivaldybių sąskaita.

„Straipsnyje konkrečiais skaičiais ketiname įrodyti, kad tokie teiginiai – nepagrįstas mitas”, – sakė M.Čerkauskas.

Views All Time
Views All Time
1041
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 2 = 8