E.Gentvilas: Darbo partija šiuo metu yra geresnėje situacijoje nei liberalcentristai

Viktorui Uspaskichui atsistatydinus iš ūkio ministro posto ir Seimo narių, jo vadovaujama Darbo partija atsidūrė kur kas geresnėje situacijoje, nei dabar yra Liberalų ir centro sąjunga, kurios lyderis Artūras Zuokas atsisako trauktis. Taip Eltai ketvirtadienį teigė Liberalų ir centro sąjungos valdybos narys, europarlamentaras Eugenijus Gentvilas.

„Mano įsitikinimu, V. Uspaskichas buvo nesusipratimas, bet jis pasitraukė. Jo žmonės liko Vyriausybėje, partijai liko galimybė kvėpuoti ir dirbti. Darbo partija dabar yra geresnėje padėtyje, nes nebeturi spręsti savo vado problemų. Jis neleido partijai spręsti asmeninių problemų, o mes esame priversti tai daryti”, – kalbėjo politikas.

Anot jo, A. Zuokas laikinai sustabdė savo kaip Liberalų ir centro sąjungos pirmininko įgaliojimus, kad partija „turėtų ramybę ir galėtų spręsti savo reikalus”, tačiau atokvėpio esą nėra, o susikoncentruoti rimtiems dalykams partijai neleidžiama.

Straipsniai 1 reklama

Komentuodamas penkių liberalcentristų sprendimą sustabdyti narystę partijoje E. Gentvilas teigė nepateisinantis tokio žingsnio, tačiau jų nesmerkiantis. „Suprantu kolegų sprendimą, nors pats manau, kad reikia likti partijoje ir neleisti jos silpninti dėl vieno žmogaus ir artimiausios jo aplinkos ambicijų”, – kalbėjo europarlamentaras.

Ketvirtadienį jis išsiuntė Liberalų ir centro sąjungos sekretoriatui laišką, kurį paprašė išplatinti visiems partijos nariams. Laiško turinio E. Gentvilas nekomentavo, tačiau užsiminė paraginęs kolegas neišeiti ir siekti keisti padėtį.

Paklaustas, ar nesibaimina liberalcentristų skilimo, pašnekovas priminė buvusį Liberalų sąjungos pirmininką Rolandą Paksą, kuris kurdamas naują Liberalų demokratų partiją išsivedė nemažai kolegų, tačiau partijos nesuskaldė.

ELTA primena, jog Seimo nariai Vytautas Grubliauskas, Kęstutis Glaveckas, Petras Auštrevičius, Vytautas Čepas ir Gintaras Šileikis nuo ketvirtadienio sustabdė narystę Liberalų ir centro sąjungoje. Narystę jie pareiškė sustabdantys, kol bus sušauktas neeilinis partijos suvažiavimas ir sprendžiamas naujo pirmininko išrinkimo klausimas.

Pats A. Zuokas Eltai pareiškė neketinantis trauktis iš Liberalų ir centro sąjungos pirmininko posto. Kartu politikas užsiminė, kad jo veiklą kritikuojantys ir narystę partijoje sustabdę parlamentarai gali būti visiškai pašalinti iš liberalcentristų gretų. Eltos žiniomis, apie tai A. Zuokas kolegas įspėjo dar trečiadienį, prieš jiems viešai paskelbiant apie narystės sustabdymą.

A. Zuokas ir kai kurie jo šalininkai tvirtino nematą priežasčių jau artimiausiu metu sušaukti neeilinį partijos suvažiavimą. Kaip tikino E. Gentvilas, galimybė sušaukti neeilinį suvažiavimą reali, nes „viską nuspręs masės”.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *