Naudingi patarimai kepant pyragus ir tortus
Norint išvengti kai kurių bendrų klaidų, svarbu atminti:
- Prieš pradedant darbą, visi būtini produktai ir indai turi būti po ranka.
- Kepant pirmajį kartą griežtai laikykitės recepto nuorodų – nedarykite pakeitimų savo nuožiūra.
- Jei recepte nurodyta tam tikros talpos kepimo forma, stenkitės būtent tokią ir naudoti, kitaip rezultatas bus neprognozuojamas.
- Prieš pradedant kepti įkaitinkite orkaitę.
- Jei kepate tortą/pyragą, skardelę reikėtų statyti orkaitės centre.
- Ar kepinys iškepęs, tikrinkite ne anksčiau iki nurodyto recepte laiko likus dešimčiai minučių. Tikrinkite šiltu peiliu ir netrankykite orkaitės durelių.
- Purius biskvitus tikrinkite lengvai spustelėję pirštu pyrago paviršių: jei spyruokliuoja – jis iškepęs, jei pirštas palieka įdubimą – dar ne.
- Tortus/pyragus su dideliu kiekiu vaisių reikia tikrinti atidžiai įsiklausius: jei jie orkaitėje “šnypčia” ar “dainuoja” – dar neiškepę. Taip pat stebėkite kada pyragas atšoks nuo formos sienelių.
- Išėmę gaminį iš orkaitės, palikite jį formoje mažiausiai dešimčiai minučių. Per tą laiką kepinys “sutvirtės” ir lengvai išsiims. Tortą/pyragą reikėtų pastatyti ant grotelių, kad iš apačios cirkuliuotų oras ir jis šiek tiek apdžiūtų. Gaminius su dideliu kiekiu vaisių reikia pilnai atšaldyti formoje.