Turbo moment. Istorija

„Nekontroliuojamų rankų ir dūžtančių butelių sukeltą garsą, tada imta vadinti pankroku”.

Ansamblio veiklos pradžia datuojama 1987m. pavasari, kai neturtingų Vilniaus inteligentų ir tarnautojų sūnūs susitiko gamybinio mokymo kombinate (dabar tiksliųjų mokslų licėjus), kur tėvukų pagalba buvo įkišti mokytis garbingos vairuotojo specialybės. Po keleto trumpų alaus gėrimo sesijų buvo nutarta sukurti jaunimo ansamblį ir varyti taip žostkai, kaip tik gali varyti AC/DC, SEX PISTOLS, MOTORHEAD ir STRANGLER visi kartu paėmus. Pirmasis lyrinis herojus Kastis turėjo rusiška “akustička” už 15 rublių, o antrasis lyrinis herojus Kriaučius, kuris pradžioje groti jokiu instrumentu nemokėjo, nutarė varyti akustiniais smogiamaisiais. Pirminiame variante perkusijai buvo naudojamas pionieriškas būgnas (nupyzdintas iš 48 vid. m-klos) ir kietas kelioninis “čemodanas”. Kiekviena muzikinė sesija buvo įrašinėjama į Kasčio kasetinę magę “Vesna”, o veliau su neslepiamu susižavėjimu ilgai klausomasi gurkšnojant “Miežinį” už 50 kap. (pirktą “Širvintoj”). Gimė genijai…

„Pavadinimą išrinkom irgi ekstravagantiška. Žodžiu, viską darėm, kad būtu puiku, kad pritrauktų dėmesį.” (Neliudėk 98m. liepa)

Straipsniai 1 reklama

Taigi, tokia buvo pradžia nuostabaus jaunimo ansamblio, kurio ateityje laukė Didžioji Misija – tapti kultiniu kolektyvu, auksinėm raidėm įrašytu į “Lietuvos roko istorija”. GARBĖ JIEMS!

„Yra jaunimo dalis, kurią galime vadinti maištininkais,-mano Kriaučius. Tai jauni žmonės, kurie nori kovoti prieš tėvus, prieš sistemą. Jų daugiau, nei taip vadinamų pankų.” (Ausis nr.:24)

Reiketų paminėti, kad nuo pat įsikūrimo pradžios, TURBO REANIMACIJA tapo priebėga emociškai nesubalansuotoms arba ekscentriškoms asmenybėms. Tai atsitiko todėl, kad grupės įkūrėjams bei lyderiams Kriaučiui ir Kasčiui niekaip nepavykdavo rasti trečio grupės nario, galinčio bent pakenčiamai atlikti savo funkcijas. Būtent dėl šios priežasties genialūs grupės lyderiai ir stengdavosi kuo daugiau trūkstamų narių pareigų bei funkcijų skirti būgnų mašinoms, kompiuteriams, vestuvių muzikantams, gitaroms, fūzams ir alui. Dar kartais vodkai…Be minėtų Kriaučiaus ir Kasčio, tuo metu grupėje grojo dar 2 nariai. Bosine gitara grojo bosistas-virtuozas Maišas, būgnus (ir automobilius) daužė Jurga. Šie nuostabūs merginas ir vaikina dar anksčiau grojo grupėje “Erkė maiše”, kuri nemažai prisidėjo prie punk judėjimo Vilniaus mieste (ypač Antakalnyje) propagavimo. Pagarbos verti zmonės.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *