LINFENG

Pirmosios nu/modern metal grupės iš Kauno LINFENG (jap. kalb. „tautos rūbai”) įkūrėjai – keturi kauniečiai: Karolis (Kafka), Giedrius (Jumbo), Mindaugas (No8) ir Tomas (Emperor). Tokia sudėtimi grupė susiformavo 2002 m. pradžioje, nors grupės senbūviai Giedrius (gitara) ir Mindaugas (būgnai), kartu muzikuoti pradėjo dar 1998 m. Startavę roko/metalo scenoje kaip grupė Overdrive, vėliau prikalbino prisijungti vieną geriausių Lietuvoje breikerių, MC turnyro prizininką, Karolį (vokalas) į grupę įnešusį RAP'o kultūros ir šiuolaikinio metalo ideologijos. Buvusi grupės sudėtis startavusi nuo heavy metal ir gotikos, buvo stipriai paveikta modernaus ir new metal'o, nusprendusi įnešti lietuviškų prieskonių ir apsigaubti egzotikos skraiste. 2002-ųjų liepą grupė įrašė visą savo penkiolikos dainų repertuarą, tokiu pačiu pavadinimu, kaip ir vienos savo populiaresnės dainos pavadinimu „Nieko panašaus”. 2003 LINFENG kelis kartus pasirodė nacionalinėje televizijoje ir didžiojoje scenoje (kovo 11-ą Nepriklausomybės aikštėje). Laidoje „Būk artistas” pateko į pusfinalį, tačiau finalo nepasiekė, pritrūkus nedidelio kiekio balsų. 2003 balandžio mėnesį, jau antrą kartą LINFENG sudalyvavo didžiausiame Lietuvos roko festivalyje „Antipops Nr. 5”.

2003 liepą grupė laimėjo Lietuvos underground`o grupių nacionalinę atranką ir iškeliavo į jau septintus metus Austrijos mieste Grace organizuojamą jaunų grupių festivalį „European Music Meeting`03”. Nufilmuotas profesionalus video klipas, įrašyta keletas dainų „Explosive” studijoje. Taip pat LINFENG Austrijoje ir Slovėnijoje koncertavo kartu su žymiomis sunkiosios muzikos grupėmis EMIL BULLS, BENEDICTION ir GRAVE. Ši kelių savaičių kelionė jaunąjai grupei paliko neišdildomus įspūdžius visam gyvenimui ir akimirksniu dar labiau atnešė populiarumo jaunimo tarpe, ne tik Lietuvoje.

2004 metais grupė atnaujino savo plačią modernaus metalo kūrybą. 2004ais prie grupės prisijungęs antrasis gitaristas šakietis Alenas, po daugiamečio grupės lyderio Karolio pasitraukimo tapo vokalistu. Visgi grupės albumas „Philosophy” dar įrašytas su vokalistu Karoliu. Dėl finansų stokos šis albumas buvo platinamas tik internete.

2005ieji prabėgo be didesnių nuotykių, tiesiog koncertuojant, bei vasarai užsidarius į KTU studiją, kur buvo pradėtas įrašinėti 8asis grupės albumas. Tačiau, likimo vingiams sukant, reikalas su albumu buvo užgesęs iki 2006uju pradžios, kuo met grupė nusprendė perrašyti albumą savo jėgomis iš naujo. 2005ųjų pabaigoje, Linfeng gitaristas Jumbo (tuo met 20metis), tapo pirmuoju Lietuvoje „endorser'iu”, sutikus bendradarbiauti su amerikiečių firma „Hamer guitars”. Sudėtingejantis grupės narių asmeninis gyvenimas nebeleidžia taip dažnai koncertuoti, kaip mokyklos laikais. Nariai taipogi neužsidarę tik Linfeng veikloje. Bosistas Karew muzikuoja grupėse: Vasaros-5 ir PopGrupė. Gitaristas Jumbo 2005ųjų pabaigoje prisijungė prie geriausios tais metais išrinktos Lietuvos gothic grupės – XESS. Taip pat tais pačiais metais jis pradėjo solo karjerą ir įrašė neo-klasikinio metalo albumą, 2006ais buvo pakviestas prisijungti prie Lietuvos roko legendos SBS.

Per pastaruosius ketverius metus grupė sugrojo netoli 100 koncertų, įrašė 8 albumus, bei išgėrė keletą traukinių cisternų alaus.

Views All Time
Views All Time
1398
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + 5 =