Karo menas

Art of War, The

Pažink savo priešą

veiksmo trileris
Režisierius: Christian Duguay
Scenarijaus autorius: Wayne Beach, Simon Davis Barry
Prodiuseriai: Nicolas Clermont
Vaidina: Wesley Snipes, Anne Archer, Maury Chaykin, Marie Matiko, Cary-Hiroyuki Tagawa, Michael Biehn, Donald Sutherland
Muzika: Normand Corbeil
Sukurta: Kanada, JAV (2000)
Trukmė: 117 min. (1 val. 57 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2001 m. balandžio 20 d.

Straipsniai 1 reklama

Neilas Šo (W.Snipes) – slaptasis agentas iš elitinės Jungtinių Tautų komandos. Būrys oficialiai neegzistuoja. Jis sutvarko visas problemas ir padaro darbus, už kuriuos laurai atitenka kitiems. Ne visuomet dirbama jėga. Kartais svarbiau – strategija.

Tačiau kai per pietus, kuriuose švenčiamas Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kinijos naujos prekybos sutarties pasirašymas, nužudomas Kinijos ambasadorius, įtarimai krenta būtent ant Neilo Šo. Dabar jis privalo sprukti nuo policijos, kinų triados žudikų ir FTB agentų. Kas slepiasi už slapto sąmokslo? Ar gali būti, jog žiaurūs teroristai tokiu drastišku būdu bando atsikratyti vienintelio tikro kovotojo už tiesą, kad galėtų atlikti dar žiauresnį nusikaltimą? Kas yra tikrasis priešas?

„Karo menas” – prieš 2500 metų Kinijoje parašyta knyga, kurią perskaitė ir įvertino kiekvienas po to gimęs karvedys. Sun Tsu – didysis karo filosofas ir strategas – tikėjo, kad kiekvieną karą galima laimėti net nestojus į mūšio lauką.

Nors Neilas Šo – Rytų filosofijos šalininkas, kraujas jau pralietas…

„Karo menas” nuo pat pradžių užgniaužia kvapą, kai Neilas Šo privalo bėgti, šokdamas nuo dangoraižio stogo. Tačiau prieš tai jis sudoroja keletą blogų vyrukų, nė sykio neiššaudamas – Rytų kovos menus puikiai išmananti veiksmo filmų žvaigždė W.Snipesas daugelį šio filmo triukų atliko be dublerio! Filmo, kuris buvo kuriamas Monrealyje (Kanada), o Honk Kongo ir Niujorko vaizdai vėliau generuoti specialiųjų kompiuterinių efektų dėka, režisierius Christianas Duguay kitur stengėsi minimaliai nukrypti nuo realybės. Net vienoje scenoje rodoma užkandinė, į kurią įlekia automobilis, nebuvo „popierinė”… Tačiau tai nėra vien kovinis filmas, kuriame „geras vyrukas gelbėja pasaulį”. „Tai ne tik įtempta veiksmo juosta, – sako „Karo meno” režisierius, kurio televizijos filmas „Žana D’Ark” buvo puikiai įvertintas Amerikoje, – Tai metafora – daugelis dalykų čia tarsi veidrodžio atspindys. Tai filmas apie kontrolę, strategiją ir manipuliaciją”.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0160009

Views All Time
Views All Time
2261
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 + 2 =