Dainininkė Rasa Serra

Rasa 1975m. gegužės 9d. – gimė Alytuje. Muzikinę klausą ir gražų balso tembrą paveldėjo iš mamos. Dar būdama nėščia mama daug dainuodavo. Ji dainavo Alytaus Medvilnės kombinato vokaliniame ansamblyje. Dainingas buvo ir Rasos senelis. Jis mokėjo labai daug dainų, todėl kaimo vakaruškose mėgdavo pademonstruoti savo stiprų ir gražų balsą.

1981m. – ėmė lankyti Vidurinę mokyklą.

1983 – 1989m. – Rasa lankė šokių būrelį Alytaus Medvilnės kombinato Kultūros rūmuose. Ji buvo viena iš perspektyviausių šokėjų visoje šokių grupėje. Nežiūrint to, ji savo ateities su šokiais nesiejo. Žinodama, kad turi muzikinę klausą, savo gabumus panoro išbandyti muzikoje. Kadangi į vaikų muzikos mokyklą stoti jau buvo per vėlu, ji ėmė lankyti muzikos klubą. Muzikavimas atėmė labai daug laiko, todėl su šokiais teko atsisveikinti.

Straipsniai 1 reklama

1988 – 1990m. – mokėsi groti akordeonu muzikos klube pas A.Jazbutį. Tame pačiame klube ji susipažino su solfedžiu, išmoko rašyti muzikinius diktantus. Jau pirmaisiais grojimo akordeonu metais ji grojo trečios klasės kūrinius, taip pat mėgo groti iš klausos. Mokytojas A.Jazbutis, pastebėjęs Rasos muzikalumą ir gabumus, pasirūpino, kad ji, nors ir pavėluotai, įstotų į vaikų muzikos mokyklą.

1990m. – įstojo į Alytaus vaikų muzikos mokyklą, akordeno klasę, būdama jau dešimtoje klasėje vidurinėje mokykloje. Muzikos mokyklą pabaigė per tris metus.

1993 – 1996m. – mokėsi Kauno J.Gruodžio konservatorijoje, akordeono skyriuje.

1996m. – įstojo į Klaipėdos Universiteto Menų fakulteto Liaudies muzikos katedrą, akordeono specialybę. Čia folkloro studijų metu artimiau susipažino su liaudies daina. Anksčiau Rasa niekada negalvojo, kad liaudiškos dainos jai taps tokios artimos. Studijų metais nemažai koncertuodavo su katedros folkloriniu ansambliu. Liaudies muz. Katedra išleido du muzikinius albumus, kuriuose dainininkė įdainavo keletą solinių liaudies dainų.

1998m. – pradėjo dainuoti naktiniuose klubuose. Keletą kartų turėjo garbės pakoncertuoti Klaipėdos džiazo klube „Kurpiai” su grupe „Doudi Jazz Band”.

1999m. – Pabaltijo studentų dainų ir šokių šventėje „GAUDEAMUS XIII”, Vilniuje soline lietuvių liaudies daina „Rūta žalioji” dainininkė pradėjo lietuvių studentų pasirodymą.

1999m. – pakeitė specialybę – tapo Džiazo muzikos katedros studente. Studijavo vokalą pas Stepą Janušką ( tai žymus Lietuvos dainininkas, grupės „Studija” vokalistas). Specialybę dainininkė pakeitė, siekdama profesionalumo dainavimo srityje.

2000m. – dainininkė atliko dainą „Rūta žalioji” Joninių šventėje, kuri vyko Klaipėdoje, Jonų kalnelyje.

2002m. – dalyvavo Klaipėdos Pilies Džiazo festivalyje su studentų big band‘u, vad. P. Narušio.

2003m. Gegužės 18 – 19d. Su universiteto folkloriniu ansambliu dalyvavo koncertuose Vilniaus Muzikos Akademijoje ir Kauno filharmonijoje.

Nuo 2004m. vasario mėnesio dainuoja grupėje „Cappella‘A”.

2004m. Balandžio mėn. Dalyvavo konkurse „Jazz voices 2004″ Klaipėdoje, kur pelnė I-ą vietą ir žiūrovų simpatijų prizą.

2004 06 15 – sėkmingai išlaikė valstybinį egzaminą ir užbaigė studijas Klaipėdos Universitete.

KITI PROJEKTAI, KURIUOSE DALYVAUJA

Dalyvauja DONIS projekte. Donato Bielkausko ir Rasos Serros atliekamas kūrinys „Ant krantelio akmenėlis” pateko į Modernaus lietuvių folkloro rinkinį „Amber Tribes”, kuris 2005m.sausio mėn. Buvo pristatytas Kanuose (Prancūzijoje) vykusioje tarptautinėje muzikinėje mugėje.

Taip pat DONIO naujame karinių istorinių dainų albume „BITE LINGO” dainininkė Rasa Serra yra įdainavusi 6 dainas.

Naujame grupės EXEM albume „ORIGAMI” taip pat skamba keletas dainininkės SERRA atliekamų dainų.

2005m. Rugpjūčio 8 – 15d. Dainavo JAZZ MARATONE, Nidoje kartu su garsiais Lietuvos džiazo atlikėjais: Arvydu Joffe, Valerijumi Ramoška, Olegu Molokojedovu bei Leonidu Šinkarenka.

2005m. rugsėjo mėn. dainininkė dalyvavo menininko iš Portugalijos Martinho Dias vizualinio ir muzikinio meno projekte PANGEA. Projektas vyko Portugalijoje, dainininkė įdainavo Lietuvos himną.

2005m. Dainininkės Rasos Veretenčevienės – Serra vardas įtrauktas į Lietuvos Nacionalinės bibliotekos archyvus, kaip žmogaus, nusipelniusio Lietuvai.

Views All Time
Views All Time
2412
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

6 + 2 =