Valgymas sveikai: 5 skanių garuose troškintų daržovių ruošimo paslaptys
Garuose virtos daržovės savo išvaizda liūdina tuos, kurie įpratę valgyti skaniai, sočiai, niekuo savęs neapsiribodami. Tačiau vargu ar pavyks rasti efektyvesnį terminio apdorojimo būdą, leidžiantį išsaugoti maksimaliai naudingų medžiagų. Tačiau padaryti daržoves patrauklias ir skanias, kad net įsitikinę mėsos valgytojai prarytų liežuvį, nėra problema. Kulinarines daržovių garinimo paslaptis atskleidžia prekių ženklų Fackelmann, Home Kitchen ir Julia Vysotskaya ekspertai.
Dubuo pripildytas iki kraštų
Daugeliui techniškai pažengusių namų šeimininkių nekyla klausimas, kaip pasigaminti skanių garuose troškintų daržovių. Multicooker pasirūpina viskuo. Tuo tarpu yra ir kita technika, kuri taip pat puikiai susidoroja su šia užduotimi. Pavyzdžiui, Fackelmann sulankstomas silikoninis garintuvas .
Tai iš kokybiško silikono pagamintas dubuo reguliuojamais šonais, dėl kurių telpa bet kokio dydžio keptuvėje. Užvirinkite nedidelį kiekį vandens, į keptuvę įdėkite garintuvą su daržovėmis ir uždenkite dangčiu. Priklausomai nuo daržovių gabalėlių tankio ir dydžio, jie bus paruošti per 20-30 minučių. Stabilios silikoninės kojelės neleidžia dubeniui slysti išilgai dugno. O patogios karščiui atsparios silikoninės rankenos pagalba garintuvą galima lengvai ir saugiai išimti iš keptuvės.
Jame galite virti bet kokias daržoves. O kadangi ruduo, siūlome pradėti nuo moliūgo. 500 g moliūgo minkštimo supjaustykite stambiais griežinėliais ir sudėkite į silikoninį dubenį. Garintuvą dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių. Patiekdami moliūgą apibarstykite raudonėliais ar kitomis sausomis žolelėmis pagal skonį. Dėl gerai apgalvoto dubenėlio dizaino ir nuolatinio garų srauto moliūgas bus švelnus ir išlaikys naudingas savybes.
Magija skiedinyje
Garuose virtos daržovės dažnai būna neskanios. Šį trūkumą galima nesunkiai ištaisyti naudojant padažus ir padažus. Tačiau jos neturėtų būti per daug kaloringos, antraip garuose troškintos daržovės praras visus savo privalumus.
Šie užpilai paruošiami paprastai ir greitai. Šiuo atveju absoliučiai nepakeičiamas dalykas bus Fackelmann grūstuvas ir grūstuvas . Abu priedai pagaminti iš natūralaus granito, todėl visiškai nesugeria kvapų ir drėgmės. Grubus dubens paviršius ir sunkus plaktuvas užtikrina puikų smulkinimą. Visų rūšių žolelės, prieskoniai, aliejai ir šviežios sultys yra geriau prisotinti vienas kito skoniais ir aromatais.
Ar manote, kad nėra nieko nuobodžiau už garuose virtus brokolius? Išlik įdomiai su citrusiniu padažu. 200 g kopūstų siunčiame į garą. Skiedinyje sutrinkite 2 skilteles česnako, 0,5 arb. rupios druskos, 1 arb. linų sėmenų, 1 arb. juodųjų pipirų ir citrinos žievelės. Keptuvėje įkaitinkite 3 valg. l. alyvuogių aliejaus ir pusę minutės pakepinkite citrusinių vaisių mišinį. Užtepkite šiek tiek citrininio vinigreto ant garuose virtų brokolių ir jis bus nuostabaus skonio.
Štai ir visa esmė
Druska padės padaryti sodresnį garuose virtų daržovių švelnų skonį. Bet ne tokia, prie kurios visi esame įpratę. Skrynia su „Namų virtuvės“ druskų rinkiniu – tai dovana šeimininkėms, kurios mėgsta eksperimentuoti su skoniais ir tuo pačiu besirūpinančia sveika mityba.
Firminiame rinkinyje yra unikalių veislių druskų: rožinė Himalajų, mėlyna persiška, kala namak, halitas, taip pat baltoji ir juodoji jūros druska piramidėse. Kiekvienas iš jų turi savitą skonį, kurio dėka net nuobodūs kasdieniai patiekalai įgauna naują prasmę. Pabandykite įprastą druską pakeisti bet kokia rinkinyje esančia druska ir pajuskite skirtumą.
Paprastas garuose troškintų daržovių receptas padės tai įsitikinti. 3 nuluptas bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į garintuvo dubenį. Bulves troškinkite 15 minučių, tada suberkite 200 g šparagų ir palikite dar 3-4 minutes. Pačioje pabaigoje daržoves apibarstykite rausva Himalajų druska ir kapotomis šviežiomis petražolėmis, uždenkite ir palikite porą minučių pastovėti. Jei norite, gatavą patiekalą galite pagardinti alyvuogių aliejumi.
Žiupsnelis tobulumo
Aromatinės žolelės gali pakeisti garuose virtų daržovių skonį. Kadangi rudenį ir žiemą gali būti sunku rasti kokybiškų šviežių žolelių, naudojamos džiovintos žolelės.
„Namų virtuvės“ eilutėje rasite viską, ko jums reikia. Džiovintas bazilikas su savo unikaliu aromatu sumaltas išlaiko visą savo skonį ir naudingas savybes. Džiovinti susmulkinti jaunų raudonėlių lapai yra malonaus aitroko skonio su lengvu kartumu. Jei norite pasiekti įvairiapusį skonį, naudokite Provanso žoleles . Be baziliko ir raudonėlio, spalvingoje puokštėje yra mairūnų, šalavijų, peletrūnų, rozmarinų ir kitų Viduržemio jūros prieskoninių žolelių. Kas nėra idealus daržovių priedas?
Šį kartą ratatouille kepsime dvigubame katile. Pusę cukinijos, morkas, raudonąją papriką, baklažaną ir pomidorą supjaustome vienodais griežinėliais. Česnaką sutrinkite grūstuvėje su žiupsneliu druskos. Visas daržoves, išskyrus pomidorą, sudėkite į garų puodą ir kepkite 10 min. Tada suberkite pomidorą, druską su česnaku ir Provanso žolelėmis pagal skonį, kepkite dar 5 minutes. Sudėkite daržoves į dubenį, užpilkite alyvuogių aliejumi ir palikite pastovėti.
Italija kiekvienam skoniui
Nepamirškite apie savo turimų prieskonių įvairovę. Kad eksperimentuoti būtų smagiau, naudokite prieskonių rinkinį „Itališkos virtuvės meistriškumo klasė“ .
Šioje unikalioje kolekcijoje yra visi populiariausi Viduržemio jūros prieskoniai. Tai aitrioji kajeno pipirai su unikaliu aštriai kartaus aromatu, kvapnus lauras su išraiškingomis dervingomis natomis, taurusis muskato riešutas su aštriu, saldžiu poskoniu ir daug daugiau. Naršykite skonių galeriją ir ieškokite harmoningo derinio.
Jei pageidaujate, galite virti lobio dvigubame katile, kurio skonis nesiskiria nuo tradicinio. 2 pomidorus supjaustykite stambiais griežinėliais, troškinkite 10 minučių ir smulkiai supjaustykite. Įdėkite 2-3 susmulkintas česnako skilteles, šiek tiek pjaustytų svogūnų, kajeno pipirų ir baziliko pagal skonį. Tada pusvalandį virkite 300 g šparaginių pupelių dvigubame katile. Į paruoštas pupeles suberkite pomidorus ir viską pabarstykite kapota kalendra.
Dabar žinote, kaip garinti daržoves, kad jos būtų ne tik sveikos, bet ir nepaprastai skanios. Atlikti kulinarinius eksperimentus bus lengviau ir patogiau su Fackelmann garintuvu , grūstuvu ir grūstuvu . Dosni aromatų puokštė ir išraiškingi atspalviai suteiks jūsų patiekalams prieskonių iš „Namų virtuvės“ ir Julijos Vysotskajos . Atsižvelkite į mūsų rekomendacijas ir pradžiuginkite savo artimuosius naujais originaliais patiekalais.