Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis
Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai
1 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litro vandens
150 g acto (9 proc.)
6 šaukštai cukraus
20 juodųjų pipirų
7 lauro lapų
7 kvepiančiųjų pipirų
Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais (pusmėnuliais), suberiame druską ir viską išmaišę paliekame pastovėti parą. Išverdame marinatą ir užpilame jį ant pomidorų ir svogūnų. Viską paverdame apie 2-3 minutes ir supilstome į stiklainius. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir kuo nors šiltai užkloję leidžiame pamažu atvėsti.
Pamėginkit, juk nesudėtinga ir labai skanu!
Jūratė
Marinuoti baravykai (raudonikiai)
Marinatui 1 litrui. vandens reikės 1 šaukšto druskos, 1 šaukšto cukraus, 4 kvapniųjų pipirų
2 lauro lapų, 3-5 šaukštų acto.
Nuplautus ir susmulkintus baravykus (tinka tik jauni, tvirti grybai) sudėti į puodą ir užvirti iki
putų bei nugraibius putas sudėti į indą su verdančiu marinatu, pavirti marinate 15 min. supilti į stiklainius ir užsukti su dangteliu karštus.
Žiemą puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų.
Paragaukite, Skanaus
Irena
Marinuotos voveraitės
Reikės:
Grybai – 1 kg
Vanduo – 1/3 puodelio
85% acto – 2/3 puodelio
Druskos – 1 valgomasis šaukštas
Cukrus – 1 šaukštelis
Aromatiniai pipirai – 5 žirnių
Lauro lapo – 1
Gvazdikėliai – 2
šiek tiek cinamono
Voveraites apvirti pasūdytame vandenyje 20-30 minučių ir įdėti į kiaurasamtį, kad padžiūtų. Vandenį su druska ir actų pakaitinti iki virimo, įdėti į verdantį vandenį grybus ir virti juos 20-25 minučių ir gale pridėti cukraus ir prieskonių. Tada viską atvėsinti ir išdėlioti į stiklainius, sandariai juos uždaryti.
Žiemą labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis!
Oksana iš Zarasų
Marinuoti agurkėliai
Marinatui
4l vandens
8šaukštai cukraus
8šaukštai druskos
500ml acto 9%
sausų marinavimui skirtų prieskonių.
Į švarius stiklainius sudėti nuplautus agurkus, stiklainiai gali būti įvairūs: 1l, 3l. Tada agurkus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 20 min. Virti marinatą iš 4 l vandens, įdėti druską, cukrų, išmaišyti, prieš baigiant užvirti ir supilti acta. Nupilti agurkus, įdėti sausų prieskonių 1-2 šaukštus ir užpilti karštu marinatu, užsukti.
Jolanta M. / Šiauliai
Marinuoti kopūstai
1 l vandens: 1 stiklinė aliejaus, 0,5 stiklinės acto, cukraus pagal skonį, druskos, pipirų, lauro lapų.
Kopūstus ir morkas sutarkuoti, sudėti į puodą. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palikti 12 val, pamaišant. Sudėti į stiklainius.
Kopūstų skonis valgant toks, kaip šviežių, jie lieka nerūgštūs ir traškūs.
Ramutė