Marinavimas. Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai
Vienam trijų litrų stiklainiui užmarinuoti reikia paimti:
morkų apie 200 g
petražolių 30-50 g
krapų 20-30 g
svogūno galvą apie 70-100 g
agurkai apie 1,5 kg,kiek telpa į stiklainį.
Produktų paruošimas
Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir sudedame į stiklainį.
Po to nuplauname agurkus ir pridedame stiklainį, kiek telpa. Užviriname vandenį iš krano ar šulinio ir užpilame stiklainį, pridengiame metaliniu dangteliu ir laikome 15 min., po to nupilame vandenį į kriauklę ir užpilame verdančiu marinatu (receptas žemiau) ir uždarome metaliniu dangteliu. Apverčiame žemyn dangteliu, uždengiame šiltai, kad palaikytų šilumą apie 12 val.
Marinato paruošimas
Imame 6 litrus vandens, užviriname ir sudedame 150 g druskos, 300 g cukraus,500 g 6% acto. Šio marinato užtenka užpilti keturis trijų litrų stiklainius.
Pasigaminkite pagal šį receptą, tai tikrai nuostabaus skonio agurkėliai.
Skanaus, ir laukiu atsiliepimų.
Albinas iš Alytaus