Naujoji, kuro nedeginanti energetika

Mūsų civilizacija suklestėjo degindama akmens anglį, naftą, dujas, kitus organinės kilmės degalus ir labai maža dalimi naudodama vandens, vėjo, geoterminę ir labai pavojingą atominę energiją. Dar 1975 metais akademikas, Nobelio premijos laureatas P. Kapica savo pranešimu “Energija ir fizika” TSRS Mokslų akademijos 250 metų jubiliejinėje sesijoje palaidojo visą alternatyviąją energetiką, tame tarpe ir atominę, išskyrus valdomą termobranduolinę sintezę. Palaidojo socializmo ir komunizmo statybos įdėją, paremtą neišsenkančiais resursais. Jau tada numatė dabartinę mus ištikusią krizę, kuri pasibaigs kai mes susirasime naują alternatyvų energijos gavimo būdą. Mes vis dar deginame tiek daug, kad net sukėlėme globalinį atšilimą.

Ar yra išeitis iš šios aklavietės? Žinoma yra. Skaitydami patentus matome Jabločkino, Kladovo, Porsevo, Petrakovo ir Potapovo Rusijoje, Teslos, Ričardo Kleno, Perkinso ir Poulo, Siargo ir Gritso JAV,Viktoro Šaubergerio Austrijoje ir Vokietijoje išrastus variklius ir generatorius, kurie pagamindavo 2- 40 kartų daugiau energijos negu sunaudodavo.

Kapitalistams-monopolistams šie įrenginiai buvo nenaudingi, nes atimtų jų milžinišką pelną. Todėl iki šiol nenaudojami. Savo nusikalstamam neveiklumui pridengti ”panaudoja”  visuotinį energijos tvarumo dėsnį. Mus mulkina. Norėdami išlikti turime panaudoti šiuos užmirštus išradimus. Karinėms mašinoms jau dabar naudojami jokio kuro nedeginantys varikliai. Vokietijoje konstruojamas automobilio variklis naudojantis pastovių magnetų jėgą. Perendejevo variklis. Jau išbandytas 100 kW. bandomasis pavyzdys. Firma Daimler Chrysler 2010 metais pagaliau išleis kuro nedeginantį automobilį. Kol nesudeginsime visos naftos ir dujų kapitalistai- monopolistai vis tiek tokių automobilių neprigamins.

Koncernas Akoil- Energy (www.akoil.de) gamina nenaudojančius kuro elektros-šilumos stotis-Teslos generatorius, kuriuos pardavinėju po 1500 Eurų už galingumo kilovatą. Atsiperka per 2 metus. Lietuvos valdžia suaugusi su kapitalistais – monopolistais apkurto: negirdi ir nenori girdėti šių pasiūlymų. Ji nori mus toliau stekenti ir valdyti naudodama energetikos monopolį- vesdama į susinaikinimą. Deruosi su išradėjais, investuotojais ir vyriausybe siekdamas ir Lietuvoje pradėti gaminti jokio kuro nedeginančius variklius ir generatorius.

TSRS išradėjas savo Moskvičiumi dar 1960 metais standartiniu akumuliatoriumi važinėjo visą dieną, vietoj variklio įsistatęs rekonstruotą elektros variklį. Tai bent elektromobilis. Paslaptis paprasta. Elektros variklyje pašalinama priešpriešinė elektrovaros jėga. Variklis išvysto 40 kartų didesnį galingumą negu suvartoja. Šį variklį galima vadinti generatoriumi. Tesla 1890 metais į savo naują automobilį buvo įstatęs tokį elektros variklį, o dėžėje už vairuotojo sėdynės sumontavęs savo el. generatorių. Nenaudodamas jokio kuro važinėjo 150km/h greičiu. Tik, kai laikraščiai parašė, kad jis naudoja „juodąją magiją “ išėmė ir paslėpė laboratorijoje. Vėliau parašė“ Tai ne fantastika, tai elektrotechnikos mokslas, tai brangus…tamsus ,silpnos širdies, abejojantis pasaulis“ Jis nepasikeitė, toks išliko iki šiol. Mes taip aršiai priešinamės naujovėms, kad net pasiryžę susinaikinti, bet nenaudojame jų. Kapitalistai-monopolistai ir jiems tarnaujanti valdžia čia mums padeda… Tokius el. variklius ir generatorius galime įstatyti į visus namus, senus automobilius, traktorius, laivus, kombainus ir statybų techniką. Ar tai įvyks? Pagyvensim, pamatysim…

Views All Time
Views All Time
10333
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

36 − 29 =