Laimės projektas

Skaitau G. Rubin knygą “Laimės projektas”, tapusia 2010m. NY Times bestseleriu. Orientuota į moteris, bet gal tinka ir vyrams (spręsti jiems 🙂 )

Skaitau, nes visa knyga remiasi autorės patirtimi. Ne vien tik teorija.

“Niekada nesitikėjau, kad peržengsiu savo ribas.”

Straipsniai 1 reklama

“Spoksodama pro lietaus nutaškytą autobuso langą išvydau, kaip pro šalį skrieja metai.’Ko aš vis dėlto noriu iš savo gyvenimo?- Na…Noriu būti laiminga.”

“Atėjo laikas iš savęs tikėtis daugiau. Tačiau galvodama apie laimę vis susidurdavau su paradoksais. Norėjau save pakeisti, bet negalėjau savęs priimti. Norėjau tinkamai naudoti savo laiką, bet kartu – išklysti iš kelio, žaisti ir skaityti kada tik panorėjusi.”

“Nustačiusi, kad įmanoma padidinti savo laimę ir žinodama, ką reiškia būti ‘laimingai’, turėjau tiksliai išsiaiškinti, kaip tapti laimingesnei.”

“Norėjau pakeisti gyvenimą jo nekeisdama, o atrasdama daugiau laimės savo pačios virtuvėje.”

Autorė Laimės projektą vykdo 12 mėnesių. Knygoje rasite visą metodiką: lenteles, punktus, taisykles (galite pabandyti sau adaptuoti). Įdomiausia stebėti jos pakyčius, bandymus pritaikyti naujus dalykus savo gyvenime, aplinkinių reakciją. Ne visi jos sugalvoti principai man priimtini, bet randu ir įkvepiančių dalykų. Taikysiu. Taikau.

“Atliekant po nedaug kiekvieną dieną, galima daug pasiekti.”

“Jei nieko neįdėsi, tai nieko ir negausi.”

“Tai, kas smagu kitiems, gali nepatikti tau, ir atvirkščiai.”

“Jei nesusiduri su nesekmėmis, vadinasi ne itin stengiesi.”

Ir … Unikali mintis, netgi neįpusėjus knygos: “Kad būčiau laiminga, turiu suvokti, kada aš jaučiuosi gerai, kada  – blogai ir kada – teisi.”

“Jeigu pastebiu, kad pernelyg daug dėmesio kreipiu į ateities laimę, kurios tikiuosi pasiekti sulaukusi tam tikrą tikslą, prisimenu, kad reikia ‘džiaugtis dabar’. Jei džiaugiuosi dabartimi, nereikės pasikliauti laime, kuri manęs laukia (arba ne) ateityje”.

“Kai elgiausi kaip laiminga, tai man padėjo jaustis laimingai”.

“Laimė turi 4 pakopas. Kad koks nors patyrimas suteiktų kuo daugiau laimės, turime jo laukti ir mėgautis, kai jis pasireiškia, išreikšti laimę ir atgaminti laimingą prisiminimą”.

“Vienas iš pačių geriausių būdų pačiam tapti laimingam – tai padaryti laimingus kitus. Vienas iš geriausių būdų padaryti lamingus kitus – tai pačiam būti laimingam.”

Būkit laimingi! O aš skaitysiu – darysiu toliau 🙂

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *