Kainų matematika – vartotojams juridiniams asmenims 2005 metais kainavo 44 mln. Lt

Nauja mokslo šaka – KAINŲ KOMISIJOS AUKŠTOJI KAINŲ MATEMATIKA – vartotojams juridiniams asmenims 2005 metais kainavo 44 mln. Lt.

Buitinių vartotojų sąjunga iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos gavo AB VST informaciją ir pabandė apskaičiuoti svertinį tarifų vidurkį už 2005 metus.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos ” VISUOMENINIŲ ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ, VISUOMENINIO TIEKIMO PASLAUGOS KAINOS IR JŲ VIRŠUTINIŲ RIBŲ NUSTATYMO METODIKA” nustato:

Straipsniai 1 reklama

TARIFŲ SVERTINIS VIDURKIS – atskiros rūšies atitinkamų tarifų sandaugų su elektros energijos suvartojimais pagal šiuos atitinkamus tarifus sumos santykis su visu suvartojimu pagal šiuos tarifus.

Atrodo viskas aišku ir paprasta – paprasta matematika – aritmetika.

Deja taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio.

VKEKK komisija patvirtino AKCINĖS BENDROVĖS „VST” ELEKTROS ENERGIJOS KAINOS IR TARIFAI BEI JŲ TAIKYMO TVARKĄ, kur energijos tiekėjas įveda dvinarį tarifą- galios dedamosios ir energijos dedamosios unikalų – kWh kainos ir KW mėnesio kainos- derinį.

[Galios dedamoji – tai vieno leistino naudoti vartotojui kW mėnesio kaina. Energijos dedamoji – elektros energijos tarifas –vienos kWh kaina.]

Buitinių vartotojų sąjungai, kurios narių tarpe yra aukštąjį mokslą baigusių fizikų, matematikų, tačiau nėra ne vieno profesoriaus ir mokslų daktaro, apskaičiuojant tarifų svertinį vidurkį nepavyko įvertinti galios dedamosios – kuri nėra elektros energijos kaina, tarifas.

Buitinių vartotojų sąjunga priėjo išvadą, kad susidūrė su nauja mokslo šaka – ekonomine logika pagrįsta VKEKK Aukštąja kainų matematika.

AB VST – 26 mln Lt

AB „Rytų skirstomieji tinklai” – 18 mln Lt

Viso: 44 mln Lt – tiek Aukštoji kainų matematika kainavo juridiniams asmenims 2005 metais.

Buitinių vartotojų sąjunga turi laisvai prieinamos informacijos, kuri leidžia daryti išvadas, kodėl dėl šio akivaizdžiai neteisėto mokesčio įvedimo tyli ir savo narių negina verslininkų asociacijos.

Buitinių vartotojų sąjunga klausia, kaip nauja LR Vyriausybė:

– vykdys Konstitucijos nuostatą –”Valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei”;

– kaip ji realizuos savo programos nuostatą „Užtikrinti Lietuvos gyventojams ir verslo subjektams energijos poreikių tenkinimą prieinamomis kainomis”;

jeigu energijos kainas pagal savus įstatymus ir savą ekonominę logiką, reguliuoja šešėlinė Vyriausybė – Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Views All Time
Views All Time
5504
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

38 − 37 =