Eiga:
1. Melžiam karvutę.
2. Nukošiam gautą pieną (nuo vabzdžių, dulkelių, šapelių).
3. Statom bidoną (kanę) į vonelę kurioje yra šaltas vanduo, o po to viską nunešam į rūsį ir apie dvi dienas rauginam pieną.
4. Surūgusio pieno viršuje susidaro grietinė (smetona). Nuimame ją. (Smetajim smetanu).
5. Smetoną įdedam į šaldytuvą ir ją atvėsinam.
6. Paimam atvėsintą smetoną ir dedam į sviestmušį (maslaboika).
7. Mušam sviestą (maslo) su masloboika. 15 min variklis dirba 30 min ilsisi. Taip vieną kart 15 min ir paskui dar apie 5 min . priklausomai nuo temperatūros.
8. Perkošiam sviestą nuo skystimo (maslenkos)
9. Perkoštą sviestą plaunam su vandeniu nuo maslenkos. Po to vandenį išpilam. Kartojam procesą tol, kol vanduo būna skaidrus.
10. Ruošiam malkas virti rūgpieniui, kad pagamint varškę.
11. Įpilame į puodus truputi pieno, o poto pilame rugpienį.
12. Kurianame pečių.
13. Verdame rūgpienį apie 20 – 30 minučių.
14. Virimo eigoje truputi pamaišome.
15. Išvirus nukošiam varškę per sietelį.
16. Perkoštą varškės masę dedame į surmaišį.

Savo nuomonę išsakome remdamiesi savo dabartine patirtimi, žiniomis, bei pasaulio suvokimu. Mes galime klysti ir būti neteisūs, todėl pasistenkite patys pamislyti mūsų išsakyta tematika.

Savo klausimus, pamąstymus, pastebėjimus, pasiūlymus ir papildymus galite rašyti el. paštu: rasuvedos@gmail.com

Views All Time
Views All Time
1
Views Today
Views Today
1
0 0