Sriubos vaikams. Naudingi patarimai
Kūdikiams sriubų duokite retai, nes jie gauna skystų daržovių košių. 2-3 metų vaikams duokite grubiai sutrintų daržovių, uogų, vaisių sriubos, pagamintos vandenyje arba su pienu, nes ne visi vaikai dar sugeba sukramtyti kad ir gerai išvirtų daržovių. Vaikams duodamų sriubų nereikia saldinti. Vaikams negalima duoti rūgštynių sriubos. Nepatartina dažnai duoti pieniškos sriubos, nes pienas neskatina skrandžio sulčių išsiskyrimo, ir vaikai gali nenoriai valgyti antrąjį patiekalą. Negalima vietoje sriubos duoti antrojo patiekalo, o vietoj antrojo patiekalo – sriubos. Iki 3 metų vaikams netinka mėsos, kaulų, žuvies sultinio pagrindu pagamintos sriubos. Bet kurio amžiaus vaikams (išskyrus kūdikius) tinka sriubos, pagamintos su kefyru, rūgusiu pienu, jogurtu, duonos gira. Į vaikams duodamas sriubas nedera dėti aštrių prieskonių. Sriubos, pagamintos su Lietuvoje augančiais prieskoniniais augalais, pvz., krapais, kmynais, petražolėmis, mairūnu, salierų lapeliais, tinka bet kurio amžiaus vaikams. Smulkiai suplėšytus lapelius į sriubą įdėkite prieš pat valgymą.