Archives for Kulinarija - Page 33

Alkoholiniai gėrimai

Iki 2015 metų Vokietijoje užsidarys daugelis mažųjų alaus daryklų

Tūkstančio alaus daryklų kraštu vadinamoje Vokietijoje didelį pelningumą dažnai tebeužtikrina mažu kiekiu gaminamos alaus rūšys. Nors į šalies rinką skverbiasi užsienio milžinės ir mažėja alaus vartojimas, Vokietijos alaus mėgėjai yra tokie ištikimi vietinėms ir regioninėms rūšims, kad gali klestėti netgi…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Biržų alus

Seniausia Lietuvoje 1999 m. gruodžio mėn. ant „Biržų alaus“ daryklos daromo alaus etikečių atsirado alaus daryklos pastatymo data – 1686 metai. Istoriniai dokumentai liudija, kad kunigaikštis Boguslavas Radvila, nustatydamas naują tvarką ir Magdenburgo teisių galią (karalius Vladislavas IV 1644 m.…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Alaus gimimas

Kaip alus tampa alumi Alaus gamyba - ilgas ir sudėtingas procesas, kuriam reikia gerų įgūdžių, žinių ir kruopštumo. Pagrindiniai alaus "gimimo" etapai ir žaliavos yra panašūs tiek gaminant alų namų sąlygomis, tiek šiuolaikinėje alaus darykloje. Pasaulyje populiariausios alaus rūšys Visuomet…
Plačiau >>

Literatūra apie lietuvių valgius ir gėrimus

Bibliografinė rodyklė (1523 – 2003): 1. Abaravičius A., Mikalauskaitė D. Kai kurių Aukšatitijos rajonų gyventojų tyrinėjimai Lietuvoje 1983 ir 1984 metais. Vilnius, 1985. 2. Adomavičienė E. Kraštotyra, 24 knyga. Vilnius, 1990. 3. Adomavičienė E. Krikštynos//Kraštotyra. 4. Agurkų laikraštis. Vilnius, 1999.…
Plačiau >>
Kulinarija

Kodėl žmones piktina McDonald

Daugelis žmonių ir organizacijų visame pasaulyje kritikuoja McDonald’s. Ši tarptautinė korporacija, turinti apie McDonald’s užkandinių visame pasaulyje, kiekvienais metais išleidžia daugiau negu 1,8 milijardo JAV dolerių (7,2 mlrd. litų) reklamai ir propagandai, siekdama išlaikyti kompanijos, besirūpinančios žmonių gerove ir ekologija…
Plačiau >>

Kaip paruošti grybus žiemai

Mūsų klimato juostoje grybų mėgėjams aktualūs grybų konservavimo būdai. Jų ne tiek ir daug: džiovinimas, sūdymas, marinavimas, rauginimas bei šaldymas. Patikimiausiu konservavimo būdu laikomas džiovinimas. Net keletą metų pastovėję džiovinti grybai išsaugo aromatą, nepraranda savo mitybinės vertės. Džiovinti galima visus…
Plačiau >>

Grybai – ir maistas, ir vaistas

Apibūdinant kepurėtųjų grybų reikšmę žmogui, galima teigti, kad ji beveik nekinta nuo gilios senovės. Pagrindinė jų funkcija ir šiandien yra mitybinė. Tačiau kartais specialiojoje ar populiariojoje literatūroje galima perskaityti apie makromicetų (aukštesnės kategorijos grybų) naudojimą medicinoje. Pavyzdžiui, tikroji pintis jau…
Plačiau >>

Mitai ir faktai apie liesėjimą ir mitybą

NIDDK Weight – control information Network Mitas: “Bado” dietos laikinai padeda numesti svorį Faktas: “Bado” dietos nėra efektyviausias būdas liesėti ir išlaikyti pasiektą rezultatą. Tokios dietos žada greitą svorio kritimą arba siūlo atsisakyti tam tikrų maisto produktų, kad atsikratytumėte nereikalingų…
Plačiau >>