Nuo šešių mėnesių pradėsi mažyliui duoti „kieto“ maisto. Tai naujas, įdomus ir svarbus mažylio gyvenimo etapas, kurio metu vaikas ne tik pratinsis prie naujo jam maisto, bet ir toliau mokysis sveikos mitybos pagrindų. Kas svarbu šiuo raidos etapu? Valgykite kartu su visa šeima. Žinoma, tai pavyks ne visada – jau vien dėl to, kad suaugusieji valgo rečiau. Tačiau kiek galite, stenkitės visi kartu susėsti prie stalo. Tam mažyliui nupirkite specialią maitinimo kėdutę, kad vaikas galėtų sėdėti prie bendro stalo kaip lygus su lygiais. Taip vaikas toliau mokysis, kad maistas yra ne tik alkiui numalšinti – tai taip pat yra smagus laikas pabendrauti. Ugdyk pagarbą maistui. Kad ir paaugusiam vaikui pavalgymas būtų daugiau, nei tiesiog „greitukas“ užkandant bet ką, bet kur ir bet kaip, nuo mažų dienų ugdyk pagarbą maistui ir valgymui. Išjunk TV, padėk į šalį telefoną, paserviruok stalą. Leisk valgyti tiek, kiek vaikas nori. Vaikas turi pats nuspręsti, kiek jis nori valgyti – neprašyk jo suvalgyti „dar šaukštelį“. Nors tai darydama turbūt nori savo mažyliui tik paties geriausio, iš tikrųjų darai jam meškos paslaugą: vaikas gali prarasti natūralų gebėjimą atpažinti sotumo jausmą, todėl persivalgymo tikimybė bus didesnė. Skatink savarankiškumą. Duok vaikui maisto, kurį jis galėtų imti pirščiukais ir valgyti – taip jis mokysis pavalgyti pats. Tam tinka skiltelėmis supjaustytas obuolys, banano griežinėliai, morkų lazdelės ar, pavyzdžiui, riestainiai („baronkos“). Venk maisto, kuriuo mažylis gali užspringti – pavyzdžiui, riešutų, razinų, guminukų ir kito kieto, maisto, kurių skersmuo yra didesnis nei žirnis. Kai maitini, duok vaikui laikyti šaukštą: taip po truputį lavės jo įgūdžiai.