Pasaulį išgelbės įkaitintos liemenėlės

2 4 Straipsniai.lt

Moteriško apatinio trikotažo gamintoja prisijungė prie Japonijos kovos prieš didelį kuro sunaudojimą, pristatydama įkaitintą liemenėlę žiemai. Šis kūrinys susideda iš specialaus pagrindo su ekologiškai švaria želė, kurią lengva pašildyti mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens buteliu.

Į komplektą taip pat įeina kailinis boa, kuris naudojamas kaip šalis žiemai.

Apatinio trikotažo gigantas “Triumph” pristatė liemenėlę kelis mėnesius po to, kai premjeras Junichiro Koizumi paragino japonus biurų tarnautojus nebenešioti kaklaraiščių, kad būtų galima sutaupyti oro kondicionavimo sąskaita.

Straipsniai 1 reklama

Naujosios liemenėlės yra šiek tiek didesnės nei paprasti modeliai, tačiau “Triumph” komanda Japonijoje užtikrino, kad jos atrodo puikiai.

“Tikimės, kad tai ne tik padės apsisaugoti nuo globalaus klimato atšilimo, bet ir suteiks biurui šiek tiek elegancijos”, – teigiama kompanijos pranešime.

Rūpestis aplinka

Šis liemenėlės ir trumpikių komplektas visuotinai dar neparduodamas. Tai prototipas, pirmasis žingsnis į masiškai gaminamus ekologiškus drabužius.

Japonų vyriausybė ragina žmones šią žiemą nenureguliuoti savo namų šildymo daugiau nei 20 laipsnių Celsijaus, kad būtų galima sumažinti kuro suvartojimą ir išsaugoti energijos išteklius.

Šią vasarą Koizumi nustebino paprastai nepriekaištingai apsirengusius biurų darbuotojus japonus atsisakydamas kaklaraiščio ir ragindamas tautiečius padaryti tą patį.

Apytikriai paskaičiuota, kad šis žingsnis sumažinti oro kondicionierių naudojimą sutaupė energijos, kurios užtektų 240 000 namų mėnesiui.

Views All Time
Views All Time
1694
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

41 + = 48