| |

Valdančioji dauguma eilinį kartą “pamiršo” tiesioginius mero rinkimus

Daug iš anksto žadanti, tačiau galiausiai pamirštanti savo pažadus valdančioji dauguma, atrodo ir vėl “pamiršo” tiesioginius merų rinkimus, nors apie juos nuolat primename ir mes, tą ragina daryti ir prezidentas Valdas Adamkus, pastebi opozicinės Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

“Savivalda valdančiajai daugumai tapo patogia priedanga užsiimti viskuo, tik ne pažadų rinkėjams įgyvendinimu. Vienas iš tokių, atvirai ignoruojamų pažadų – suteikti konstitucinę galimybę gyventojams tiesiogiai formuoti vietos valdžią. Pastaruoju metu centrinė valdžia netgi priešingai, daro viską, kad būtų kuo labiau apkarpytos ir suvaržytos savivaldos teisės”, – teigia A.Čaplikas.

Opozicinės Liberalcentristų frakcijos seniūnas dar kartą ragina Seimo vadovybę liautis vilkinti ir kuo greičiau pradėti svarstyti atidėliojamas Konstitucijos pataisas, kurios įteisintų tiesioginius mero rinkimus.

Straipsniai 1 reklama

“Nuosekliai pasisakėme, pasisakome ir pasisakysime už savivaldos teisių didinimą bei prieš nepagrįstas centrinės valdžios pretenzijas iniciatyviems ir savarankiškiems vietinių bendruomenių lyderiams. Dar kartą patvirtiname, kad buvome, esame ir būsime už tiesioginius mero rinkimus.”, – teigia Seimo Liberalų ir centro sąjungos seniūnas Algis Čaplikas.

Liberalcentristas yra įsitikinęs, kad sprendimą įvairiausiais būdais atidėlioti tiesioginių mero rinkimų įteisinimą lemia valdančiosios daugumos, ir visų pirma, Darbo partijos pragmatizmas.

“Tai klasikinė tragikomiška situacija. Taip ilgai visuomenei žadėję pasiūdinti karaliui naujus drabužius, “darbiečiai” galiausiai apsižiūrėjo, kad nepaisant jų pastangų karalius vis tiek liks nuogas. Kitaip tariant, planavę nugalėti 2007 m. savivaldos rinkimuose tiesiogiai renkamų merų pagalba, darbiečiai vis aiškiau suvokia, kad iš tiesų, būsimuose savivaldos rinkimų sąrašuose jie neturi asmenybių galinčių patraukti rinkėjus.”, – mano A.Čaplikas.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *