V.Bogušis: Vaistų kontrolės tarnyba neturi tapti viršesne už prokuratūrą

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys liberalcentristas Vytautas Bogušis nesutinka, kad pagal planuojamą priimti naują Farmacijos įstatymą, Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT) faktiškai būtų suteikti ikiteisminio tyrimo institucijos įgaliojimai.

„Dabartiniame įstatymo projekte yra siūloma nuostata, jog VVKT darbuotojai laisvai ir be išankstinio perspėjimo, bet kuriuo paros metu turi teisę įeiti į juridinio asmens patalpas, tikrinti, pateikdami tik pažymėjimą ir pavedimą. Panašu, kad vaistų kontrolieriai taptų viršesni net už prokurorus, nes pastarieji kratas gali atlikti tik motyvuota ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartimi”, – pastebi Seimo narys Vytautas Bogušis.

Liberalcentristo įsitikinimu, įstatymo rengėjai, Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai, neturinčiai ikiteisminio tyrimo institucijos statuso, nepagrįstai siūlo funkcijas viršijančias jos kompetenciją.

Straipsniai 1 reklama

„Akivaizdu, kad vaistų kontrolieriams planuojamos suteikti itin plačios kontrolės teisės, pažeidžia proporcingumo principą, nes siekiamas tikslas būtų įgyvendinamas akivaizdžiai neadekvačiais valstybės institucijų veiksmais”, – teigia parlamentaras.

Atsižvelgdamas į tai, jog įstatymo projektas nepagrįstai išplečia Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos kompetenciją, priskirdamas jai ikiteisminio tyrimo institucijų funkcijas, Seimo narys V.Bogušis, siūlo išbraukti punktą suteikiantį Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos darbuotojams, atliekantiems kontrolės veiksmus, teisę pateikus tik pažymėjimą ir pavedimą, laisvai ir be išankstinio perspėjimo bet kuriuo paros metu įeiti į juridinio asmens patalpas, tikrinti, ar laikomasi šio įstatymo ar kitų norminių teisės aktų reikalavimų.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *