Libdemai bandys nuversti Vilniaus merą A.Zuoką

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicinė Liberalų demokratų frakcija bandys nuversti Vilniaus merą liberalcentristą Artūrą Zuoką. Kaip antradienį BNS sakė Vilniaus miesto tarybos narys liberaldemokratas Juozas Imbrasas, liberaldemokratai kviečia tarybos narius diskusijai „dėl besiplečiančių skandalų” ieškant sprendimų „sudaryti naują koaliciją ir išrinkti naują merą”.

Kaip BNS sakė J.Imbrasas, liberaldemokratai į šią diskusiją kvies tiek valdančiąsias liberalcentristų, konservatorių bei socialliberalų, tiek opozicijos – liberaldemokratų, socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – atstovus. Pasak J.Imbraso, po frakcijų pasitarimo bus inicijuojamas parašų rinkimas dėl balsavimo pareiškiant nepasitikėjimą Vilniaus miesto meru A.Zuoku.

Balsavimas dėl nepasitikėjimo meru rengiamas, jei jo reikalauja ne mažiau kaip trečdalis savivaldybės tarybos narių. Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 narys.

Straipsniai 1 reklama

Liberaldemokratai ne kartą yra inicijavę parašų rinkimą, siekiant surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo Vilniaus meru A.Zuoku, tačiau jų iniciatyvų pakankamas skaičius tarybos narių neparemdavo. Imtis iniciatyvos ieškoti pamainos Vilniaus merui liberaldemokratus paskatino prezidento Valdo Adamkaus pareikštas nepasitikėjimas A.Zuoku.

Prezidentas V.Adamkus praėjusią savaitę pareiškė praradęs pasitikėjimą konfliktuojančiais svarbias pareigas užimančiais parlamentinių partijų lyderiais ir pasiūlė jiems „priimti atitinkamus sprendimus”.

„Pastaruoju metu ypač plačiai aptarinėjami dviejų parlamentinių partijų vadovų tarpusavio kaltinimai. Toks politikų santykių aiškinimasis kenkia valstybės ir savivaldos interesams, diskredituoja jas visuomenės akyse”, – kalbėjo prezidentas, vertindamas konfliktą tarp Darbo partijos lyderio, ūkio ministro Viktoro Uspaskicho ir opozicinės Liberalų ir centro sąjungos pirmininko, Vilniaus mero A.Zuoko, kurie vienas kitą kaltina privačių įmonių protegavimu.

Reaguodamas į prezidento pareikštą nepasitikėjimą A.Zuokas pirmadienį nusprendė laikinai sustabdyti savo kaip partijos pirmininko įgaliojimus, tačiau iš Vilniaus miesto mero posto trauktis neketina.

Sprendimą likti Vilniaus mero poste A.Zuokas motyvuoja tuo, jog jį esą remia dauguma sostinės tarybos frakcijų. Tuo tarpu tarybos konservatorių frakcija yra paraginusi A.Zuoką pasitraukti iš Vilniaus mero posto, priešingu atveju grasina patys išeiti iš valdančiosios koalicijos sostinės taryboje.

Views All Time
Views All Time
255
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

67 − = 66