The Road Band

The Road Band susikūrė 1992 metų vasarą Vilniuje. Gerai žinoma Lietuvoje ir užsienyje bliuzo grupė aktyviai dalyvauja muzikiniame gyvenime; įgrojusi daugiau kaip tūkstantį koncertų.

Aprašyta knygoje „Kas yra kas Vilniaus apskrityje 2003″. The Road Band atliekamos standartinės bei savos kūrybos originalios Rhythm&Blues, Rock' n ‘Roll, Jazz, Country kompozicijos. Grupė išleido devynis albumus.

The Road Band muzikantai:

Straipsniai 1 reklama

Aleksandr Belkin – vokalas, akust., el. gitaros, lūpinė armonikėlė. Grupės lyderis ir įkūrėjas, visų originalių kompozicijų autorius. Vilniaus Konservatorijoje įgijo akordeono ir liaudies orkestro vadovo specialybe. Baigė Vilniaus Pedagoginį Universitetą. Prieš sukurdamas The Road Band, grojo daugelyje džiazo, bliuzo ir rokenrolo grupių, o taip pat ir pirmojoje bliuzo grupėje Lietuvoje „Hilda Blues Band”. Su skirtingais kolektyvais koncertavo daugelyje Europos šalių. 1999 metais grodamas grupėje CBSB laimėjo antrąją vietą tarptautiniame kantri muzikos konkurse Mrangowo, Lenkijoje. Išleido 2 savo solinius albumus „Real Love”, „Black Papa”. Išskyrus The Road Band, Aleksandras Belkinas dalyvauja daugelyje muzikinių projektų su garsiais Lietuvos muzikantais, dirba su bigbendais. 2002 ir 2006 metais įtrauktas į Lietuvos elito knygą „Kas yra kas Lietuvoje”. 2003 metais festivalyje „Bliuzo naktys” įteiktas „Auksinės stygos” apdovanojimas. „Country Saloon'e”, Vilniuje, laimėjo Grand Prix kazoo grojimo konkurse. 2005m. parašė ir išleido knygą su CD „Trumpa džiazo istorijos apžvalga”(leidykla „Kronta”) Aleksandras – „The World Resophonic Association” narys. Be to, itrauktas i geriausiu pasaulyje lupine armonikele grojanciu muzikantu gretas.

Darius Kodikas – saksofonas, klavišiniai. Seniausias grupės narys. Baigė Vilniaus Konservatoriją. Kaskart vis naujomis idėjomis dalijasi su daugeliu žinomų Lietuvos džiazo atlikėjų. Savitas bei rokenrolinis tenoro ir soprano saksofonų skambesys pagyvina grupės skambesį. Ansamblio atliekamoms kompozicijoms suteikia įvairių spalvų, nuotaikų.

Sergei Sopelev – bosinė gitara. Bosistas, aranžuotojas, kompozitorius. Muzikinæ veiklą pradėjo 1976 metais. 1978-1981 m. tarnavo kariniame orkestre, kuriame grojo tūba bigbende ir estradiniame ansamblyje. Sekančiais – 1982-aisiais – Sergei Sopelev įstojo į Tallat Kelpšos aukštesniąją muzikos mokyklą; pradėjo groti grupėje „Veidrodis”. Savo pedagoginæ veiklą pradėjo 1983 metais kaip vidurinės mokyklos pučiamųju instrumentų orkestro vadovas. 1986 metais S. Sopelev įstojo į Valstybinæ Sankt-Peterburgo Kultūros Akademiją, ir 1993 metais įgijo orkestro vadovo specialybæ. Kaip session muzikantas nuo 1985 metų dalyvavo plokštelių įrašyme kompozitoriams G. Abariui, A. Jegelevičiui, B. Grobulskiui, A. Raudonikiui, V. Telksniui. Grojo įvairiuose džiazo kolektyvuose. Nuo 1995 metų pradėjo groti grupėje The Road Band, iš kurios 1997 m. išėjo bendradarbiauti su G. Paškevičiumi ir iki 1999 metų įrašė dvi CD plokšteles kaip ansamblio dalyvis ir kompozitorius. Tame laikotarpyje suspėjo pagroti su „Gypsi Kings” ir Demis Russos. Koncertavo Rusijoje, Lenkijoje, Danijoje, Vokietijoje. 1999 metais išleido solinį albumą „EGO”.S. Sopelevas dalyvavo žymiausiuose džiazo festivaliuose Lietuvoje. Nuo 1998 metų iki šiol dirba Vilniaus Konservatorijoje bosinės gitaros, aranžuotės, instrumentuotės, improvozacijos ir ansamblio klasės Vyr. dėstytoju. O 2003-aisiais metais gryžo į grupæ The Road Band. (- Ir šiuo momentu esu labai patenkintas (ne pizdžių!) -, sako S. Sopelev). Asmeninė svetainė – www.photosop.lt

Jevgenij Zubkevič – mušamieji. Muzikos mokyklą pradėjo lankyti būdamas šešerių, o keturiolikos metų pradėjogroti mušamaisiais mokyklos estradiniame ansamblyje. Grodamas grupėje „Plentas” dalyvavo festivalyje Lituanica-86, koncertavo Rygoje roko klube. Studijuodamas Klaipėdos konservatorijoje grojo su S. Šiaučiulio kvartetu ir dainininkais M. Granovskaja ir S. Januška, bei dalyvavo įvairiuose džiazo festivaliuose Vitebske, Kryvoj Rog, Maskvoje, Kazanėje, Jaroslavlyje ir Birštone. Grojo įvairiuose Klaipėdos miesto muzikiniuose projektose, dalyvavo festivaliuose Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje. Kurį laiką grojo grupėse „Nerija”, „Crazy Crow”, bei buvo grupės „Tax free” įkūrėjas. Nuo 1998 m. Jevgenij Zubkevič gyvena Vilniuje ir kaip akompanuojantis muzikantas bendradarbiavo su E. Sipavičiumi, Neda, Arina, G. Paškevičiumi, bei daugelį kitų. Su įvairiais muzikiniais projektais koncertavo Norvegijoje, Lenkijoje. Lietuvoje koncertuoja su grupėmis „East & West”, „Bliuzo katinai”, „Latino kabareto”. Nuo 2005 m. groja grupėje „The Road Band”.

Little Jully – kongai ir kita perkusija, akustine gitara. Studijuoja Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje garso režisūrą. Grupės garso režisierė.

Views All Time
Views All Time
1683
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

59 + = 69