Pilvo šokio istorija

Su kiekviena diena pilvo šokis užkariauja daugelių moterų širdžių visame pasaulyje. Šio jausmingo, užburiančio šokio šaknys kyla iš gilios senovės. Pilvo šokį ( belly dance )šoko Egipte, Graikijoje, Turkijoje, o paslaptingieji Rytai tapo jo tėvynė.

Dauguma pagrindinių judesių yra kilę iš ritualinio apvaisinimo šokio-senovės Rytų tautų religinio tikėjimo. Šie šokiai buvo atliekami apeigų metu garbinant Egipto Izidę, Graikų Afroditę ir kitų šalių Deives.

Slinko šimtmečiai. Nuostabus šokis įgavo naujų įvairių judesių. Šiandien tai visiškai susiformavęs šiuolaikinis šokių stilius. Šiuo metu pilvo šokis populiarus ne tik Rytuose, bet ir Vakaruose. Pilvo šokis tokį pavadinimą gavo neatsitiktinai. Šokis – tai gyvenimas, o pilvas – gyvybė. Vadinasi, pilvo šokis – gyvenimo ir vaisingumo simbolis.

Straipsniai 1 reklama

Šiais laikais moterys mokosi šokti pilvo šokį savo malonumui bei sveikatos palaikymui. Pilvo šokio šokėjos šoka įvairiuose renginiuose. Vis dėlto šis žaismingas plastiškas šokis nepaisant laiko ir kultūros pokyčių išliko ypatingu kūno ir sielos šokiu, atliekamu skambant Rytų muzikai.

Tikriausiai, sunku būtų surasti kitą tokį šokį, kuris taip apdainuotų moters grožį.

Tačiau tai ne tik šokis, parodantis visą moters kūno grožį ir graciją. Tai emocijų ir jausmų išreiškimo forma. Tai nepaprastai gražus šokis, padedantis moteriai atsiskleisti ir pažinti save, pažadinti kūrybiškumą ir pasitikėjimą savimi, atsikratyti įtampos ir kompleksų.

Šio šokio baziniai elementai-įvairūs klubų judesiai („aštuntukai“, „bangos“, „dūžiai“, „drebėjimai“)-net tik gražūs, bet ir naudingi sveikatai. Atliekant šiuos judesius raumenys tampa elastingi, tobulėja kūno plastika. Šokis formuoja puikią koordinaciją ir gerina laikyseną, oda tampa tampri ir graži. Šokėja šoka basa.

Šokant nelengva atsipalaiduoti. Tačiau pilvo šokis gali Jums padėti, nes tai seniausias savo kūno valdymo menas.

Pilvo šokis nepaprastai naudingas stiprinant moters organizmą bei sveikatą.

Pilvo šokis padės Jums pasiekti stulbinančių rezultatų. Jūsų judesiais žavėsis aplinkiniai. Ir nesvarbu kokio Jūs amžiaus, kūno sudėjimo – pilvo šokį gali šokti kiekviena!  

FOLKLORAS

Folklorinis šokis kilęs iš šalies tradicijų ir regiono. Pagal paprotį šis šokis pereina iš kartos į kartą. Folkloras – tai kultūrinis visų žmonių pasiekimas (paveldas), atspindintis jų papročius, muzika, kostiumus bei  istorija.  

Šokių stiliai

SAIDI ORIENTAL – صعيدىأورينتال

FARAONIC  DANCE – رقص فرعوني

RAQS SHARQI – رقص شرقي

GHAWAZEE – غوازي

BALADI – بلدي

KHALIGI – خليجي

NUBIA – نوبة

SIWA – سيوة

HAGGALA – حجالة

ANDALUSIAN – أندلوسين

DABKA – دبكة

ALEXANDRIА – اسكندراني

SHAMADAN – شمعدان 

TABLA – طبلة

TANNURA – تنورة

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *