| |

Mada kaip liga arba Madinga – nuodinga

(straipsnis laikraščiui “stroboskopas”)

Kas čia jaunas?

Jaučiuosi smagiai rašydamas naujam muzikiniam leidiniui, tegul jis būna reikalingas ir teisingas. Tikiuosi jam pavyks įsitvirtinti rinkoje ir bus laukiamas kiekvienas “Stroboskopo“ numeris. Tiesa sakant jokios rinkos nėra, ji dar tik formuojama, nes laisvai šokame ir klausomės vakarietiškos muzikos ne taip jau senai. Populiarūs šalies dienraščiai vengia temų apie naktinius klubus ar privačius šokių vakarus, tarsi to nebūtų arba, tai neštų nelaimes. Nelaimių populiarioji spauda ir teieško, tuom įrodydama, kad patiems reikia rūpintis savišvieta. O jaunimas su savo menka perkamąja galia yra ne tik, kad žemiausios kategorijos tikslo grupė, bet dar ir visapusiški niekadėjai, narkomanai ir alkoholikai. Ką daryti brangūs tautiečiai, kur tiesos ieškoti? Internetas, kaip dievo žodis tikinčiajam, gelbsti sunkią akimirką, čia ir draugų galybė ir vaizdų ir muzikos, žodžiu visas pasaulis po kojomis, rodosi nertum ir gyventum ten. Beje tu jaunimas ar ne? Tiek to. Sakykime vakar atšventei ketvirtį amžiaus. Jautiesi mažumėlę nepilnavertis su mažokai litų, dar padangos nekeistos, gal net žmona ar draugė namuose, o ji tai tikrai neklauso bumčiko. Ką daryti, ką daryti, jeigu buvai reiveris prieš dešimt metų, o dabar jaunimas dėde vadina, net nepatogu, ar ne? Savigrauža žudantis lietuvių bruožas, bet tu ne toks. Tu žinai, kad esi tikras elektroninės muzikos mylėtojas, nes atskirtum techno nuo house, drum and bass nuo ambient, tu dar prisimintum iškiliausius kūrėjus ir didžėjus. Tada tave galėjo vadinti snobu, nes buvai išskirtinis – ne popsovikas, didžiavaisi savimi, keiteisi įrašais su draugais, lankei retus vakarėlius, tada buvai ant bangos, o dabar dėdė ar teta. Kartais tai malonu ausiai, pagauni? Ir tai gali užliūliuoti. Nekvailiok, bent iš padorumo apsilankyk naujausiame naktiniame klube. Nebūk namisėda varyk į naktį…

Straipsniai 1 reklama

Šviečia ir kviečia

Nūnai klubų Vilniuje užderėjo. Jie rungiasi tarpusavyje, siūlydami įvairius renginius, bei vakarėlius. Kaip nekeista savaitgaliais Vilniuje artypilnės beveik visos pasilinksminimo vietos, tad nuobodžiauti lyg ir neįmanoma. Įėjimas į klubą nepigus: porai tenka pakloti pusę šimto litų, o dar bare pasisukioti vėl koks pusšimtis, bet tu varai vienas, ar ne? Turint mintyse, kad klubas ne prie namų, dar ir taksi paslaugoms gerą dešimtinę reikia išsaugoti. Tokios būtų tradicinės minimalios klubinės išlaidos, jeigu neužsigeisti narkotikų ir platesnio lėbavimo. Dažnas šyptelėtų į ūsą “nu jo –neužsigeisti, kam ta muzika ir klubas, jeigu nepasitūsinti kaip reikiant”. Ok – važiuojam.
Ratais? Dideliu greičiu? Apsipūtus? Koma?

Pradžiamokslis

Taip, taip jau kitokie prioritetai, jau daug kas nesvarbu. Viskas taip lengva ir paprasta, dėl nieko nereikia jaudintis. Būk judrus ir svarbus. Šypsokis, turėk bent keletą etikečių ant skudurėlių, nebūk labai suaugęs ir nuobodus. “O tai kaip būti”, paklausi. Tamsuoli tu – dėkis galvon. Viską reikia valdyti ir neparodyti, kad nieko nesupranti, nes busi “išpirktas” momentaliai. Pradėti tusintis derėtų nuo WC, ten gali susišnekėti ir gauti į nosį ar į burną. Būna eilės ar kabinose po du užstringa, niekuom nesistebėk, bet rankų nusiplauti nepamiršk, nes laukia nuotykiai. Juk norėtum patrypti su viena tų gražuolių kikenančių prie baro. Pradžiai visoms po kokteilį chi – chi – cha – cha.
P.S Jeigu esi moterytė virš dvidešimties taipogi bazuokis prie barelio, jaunikis gal ir neprieis, bet jaunystę t.y vaikystę prisiminsi. Faktas kaip blynas, moterys nūnai bręsta gerokai prieš pilnametystę ir tai vyksta aukštai iškelta papudruota nosyte neoninėse klubų šviesose. “Panele ar galima pašokti?” “ Ai tu dėl pašokti, nu tai šok.” Ir ji teisi. Visai nebūtina grūstis ankštoje, griaudėjančioje šokių aikštelėje, rangytis gali ten kur stovi, jeigu mergičkos išbėgios, tai normalu. Šok vienas, būsi nužiūrėtas iš tolo, dar žiūrėk atkrypuos šviežia antytė, gražiai šypsosis chi – chi kokteilį, apvalių turi? Ką? Vadinasi neturi, kokia iš tavęs nauda.

Muzika kaip fonas

Nori pasirodyti kietas, tai įsisuk į šokėjus ir paklausk bet kurio, apie tai kas šį vakarą vyksta ar paprašyk išvardinti bent porą girdimos muzikos kūrėjų. Vilčių nedėk, gerai jeigu išvis leisis į kalbas, o tai durneliu palaikys ir atsakymo negausi. Galvoti apie muziką nebėra madinga. Ją girdėti – galbūt, fonas reikalingas. Žaidimams reikalingas muzikinis fonas. Žaidime esi svarbus. Jeigu turėsi pvz. muilo burbulų, gali užsukti neblogą veiksmą visam klubui. Negali prarasti budrumo, nes būsi juokingas, o juoktis labai sveika. Bet kokio velnio tau vaikiški žaidimai, tu juk nori paaaašokti.

Karaliaus kariauna

Go go aukso amžius jau praeityje, bet normaliame tūse visada atsiras bent vienas superstar, jis tiesiog užveda, pašvilpia, rankas pakilnoja – kiti gali pritarti ir laikytis arčiau jo. Jeigu nori būti nepriklausomas, turi nieko nematyti – žvelgti į tolumas ir vis ieškoti kokio mistinio pažįstamo. Toks valdingas turi būti, kaip karalius ar karalienė, toks patrauklus, kaip medus bitėms. Labai svarbu atsikariauti sau teritorijos. Svarbu pagauti bendrą euforiją. Virpančias bangas ir pakylėjimą. Net nepajusi kaip rytas atbėgs. Ir kažkas bus nebaigto, lyg nutrūkusi tema. Gal norėsi į after party? Patikėk tai tikras desertas. Pasiūlyk savo plotą nelaukdamas ir visa “malyna” tęsis. Juokeliai, arbatėlėėėė, sveikatėlė, bet apie ją kitą kartą, juk gyvenimas duotas vienas, reikia viską išbandyti…

Tu buvai šaunuolis., juk nepagausi kablio?

2003-11-27 Sigitas Grybas

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *