Lukiškių aikštės kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus per 70 menininkų

Lukiškių aikštės kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus per 70 menininkų

Istorinės Lukiškių aikštės rekonstrukcijos vizijas ketina pateikti daugiau nei septyniasdešimt menininkų arba per dvidešimt skirtingų kūrybinių kolektyvų. Tai paaiškėjo pirmadienį pasibaigus registracijai į Vilniaus centrinės dalies viešųjų erdvių ir prieigų prie Lukiškių aikštės kūrybines dirbtuves, kurios prasidės jau šį penktadienį Vilniaus rotušėje rengiamu seminaru.

„Džiaugiamės sulaukę aktyvaus susidomėjimo šiuo renginiu. Lukiškių aikštės vaidmuo miesto ir šalies gyvenime turi simbolinę prasmę, tačiau reikia nepamiršti, kad tai yra ne tik istorinė, bet ir kiekvieną dieną miesto gyvenime veikianti erdvė. Tikimės, kad menininkai pasiūlys naujų įkvepiančių idėjų atgaivinti šiai šiek tiek primirštai Vilniaus aikštei, kad ji vėl taptų miesto traukos centru“,- sako Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Kūrybinių dirbtuvių tikslas – pagal išsakytas idėjas papildyti ir pakoreguoti numatomo skelbti tarptautinio konkurso dėl Lukiškių aikštės rekonstrukcijos sąlygas. Šio konkurso laimėtojai turės galimybę parengti Lukiškių aikštės rekonstrukcijos planą ir sukurti „Laisvės“ idėją vainikuosiantį simbolį – centrinį aikštės akcentą.

Straipsniai 1 reklama

Registruotis į dirbtuves buvo kviečiami visos Lietuvos kūrybininkai. Iš septyniasdešimties dalyvių, panorusių išmėginti savo jėgas kūrybinėse dirbtuvėse, dauguma yra menininkai iš Vilniaus, tačiau ketinimą dalyvauti taip pat pareiškė kūrybininkai iš Kauno, Ukmergės, Elektrėnų ir net – Olandijos.

Po dešimties dienų darbo, vasario 12-ąją, dirbtuvėse sukurti projektai bus pradėti eksponuoti Vilniaus miesto savivaldybėje veiksiančioje parodoje. Joje vilniečiai galės susipažinti su kūrybininkų darbais ir išsakyti savo nuomonę.

Šiuo metu vyksta ir Lietuvos švietimo įstaigų organizuojamas vaikų piešinių bei rašinių konkursas tema „Kaip aš įsivaizduoju Lukiškių aikštę“, kuriame buvo kviečiami dalyvauti visos Lietuvos vaikai. Iš viso savo darbus konkursui pateikė šešiasdešimties mokyklų moksleiviai iš šešiolikos šalies savivaldybių. 3614 konkurso dalyvių pristatė daugiau nei 2706 piešinius ir 908 rašinius. Pirmasis konkurso etapas jau baigėsi – savivaldybių švietimo skyrių atrinktus darbus vertins Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta komisija.

Kūrybinės dirbtuvės ir vaikų piešinių bei rašinių rezultatai bus apibendrinami vasario 15-ąją. Apibendrinus pateiktus darbus, padėkos apdovanojimai bus įteikti visiems kūrybinių dirbtuvių dalyviams ir geriausiems savo Lukiškių aikštės viziją pateikusiems mažiesiems dailininkams bei rašytojams.

Daugiau informacijos: Vilniaus mero patarėja Dalia Bardauskienė, tel. 211 2317.

Views All Time
Views All Time
3497
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 + 4 =