Kinų cenzūra Kondalizą Rais leidžia vadinti beždžione

Kinų cenzūra Kondalizą Rais leidžia vadinti beždžione

Kinų interneto forumai, kuriuose taikoma cenzūra tam tikrai informacijai, laisvai leidžia įžeidžiai kalbėti apie JAV valstybės sekretorę Kondalizą Rais (Condolezza Rice), kuri išvakarėse valstybiniu vizitu lankėsi Kinijoje, taip teigia leidinys WordTribune.com apeliuodamas į Honk Kongo spaudą.

Leidinyje pastebima, kad partiniai cenzoriai, kurie prižiūri skirtingus internetinius puslapius, praleidžia pro akis pranešimus, kuriuose skleidžiama neigiama informacija, nukreipta prieš kitos rasės JAV valstybės sekretorę. Interneto cenzorių pareiga nepraleisti pranešimų, prieštaringai vertinančių Komunistinių Kinijos partijų veiklą, taip pat įvairaus pobūdžio politiškai nekorektiškų pranešimų, taip pat rasistinių. Kinų jėgos dažnai rasizmu kaltina JAV ir nuolatos rasizmo aukomis vadina kinus.

Honk Kongo spauda teigia, kad visa tai nesutrukdė kinų disidentams, po Rais vizito Kinijoje, internete paskleisti straipsnius, kur ši moteris lyginama su beždžione, kur kritikuojama jos išvaizda, odos spalva ir šeimyninė padėtis (pabrėžiama, kad ji netekėjusi).

Straipsniai 1 reklama
Views All Time
Views All Time
2072
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 + 4 =