Ką darytumėte, jei visas pasaulis apvirstų aukštyn kojomis?

jei visas pasaulis apvirstų aukštyn kojomis?

Filmo „Poseidonas“ režisierius Wolfgangas Petersenas kelia labai intriguojantį ir asmenišką klausimą: „Ką darytumėte, jei visas pasaulis apvirstų aukštyn kojomis? Būtumėte drąsus lyderis ar sektumėte paskui jį? Ar pultumėte į paniką? Pasiduotumėte ar kovotumėte?“

Pasaulyje pripažintas „Trojos“, „Pražūtingos audros“ ir „Prezidento lėktuvo“ režisierius išgarsėjo 1981 m. su įtempta drama „Povandeninis laivas“, kuri buvo nominuota net dviems „Oskarams“ už geriausią režisūrą ir scenarijų. Istorijų pasakojimo meistras, tyrinėjantis žmogaus prigimties paslaptis, sugrįžta į jūrą su įspūdingu veiksmo filmu „Poseidonas“. Šįkart režisierius gilinasi ne tik į milžiniškos klastingos bangos jėgą, apverčiančią didžiulį laivą, bet dar daugiau į įtemptas dramas, besivystančias mažoje išgyvenusiųjų keleivių grupelėje.

„Katastrofos akimirką, kai išsitrina visos įprasto gyvenimo normos, labai greitai atsiskleidžia žmonės“, sako Petersenas. „Gyvenimo-mirties sprendimai yra priimami per sekundę. Kai pamatai žmonių reakcijas ir elgesį ekstremaliose situacijose, greitai pamatai, kokie jie“.

Straipsniai 1 reklama

„Poseidono“ keleiviai laive susirinko švęsti“, primena režisierius, pabrėždamas, kad „Poseidono“ keleiviai plaukia kruiziniu laivu, jų kelionės tikslas – ne pasiekti kažkokį geografinį tašką, o mėgautis poilsiu laive ir jo prabanga. „Tai Naujųjų metų išvakarės, keleiviai pasipuošę ir pasiruošę šventei. Visi turi savų ateities planų. Ir staiga juos užklumpa milžiniška banga ir viskas apvirsta aukštyn kojomis. Viskas krenta, lūžta, kyla gaisrai, teka dujos, virsta garai. Įsivaizduokite, kaip visas jūsų gyvenimas pasikeičia per akimirką ir jūs atsiduriate neįsivaizduojamose situacijose. Viskas yra ne taip, kaip turėtų būti, jūs visiškai praradęs orientaciją. Tai apokaliptinis pasaulis.“

Tai, kas prasidėjo, kaip prabangos, patogumo, grožio ir didelių erdvių viršūnė, staiga tampa labai maža ir klaustrofobiška, suskilinėję į mažas oro properšas ir apgriuvusius praėjimus. Filmo pradžioje matyti tūkstančiai žmonių, netrukus vos šimtas ir galiausiai susikoncentruojama ties grupele žmonių, kovojančių už savo gyvenimą.

„Filmo istorija pabrėžia pirmines mūsų baimes – ugnį, skendimą, kritimą, bejėgiškumą“, sako „Poseidono“ prodiuseris Akiva Goldsman, visai neseniai prodiusavęs filmą „Ponas ir ponia Smitai“, o kadaise apdovanotas „Oskaru“ už filmo „Nuostabus protas“ scenarijų. „Net jeigu jūs niekada kojos nekeltumėte į laivą, panašios katastrofos gali įvykti ir surasti jus bet kur“, pastebi legendinis Holivudo prodiuseris.O kas gali būti baisiau, nei staigi nelaimė, ištinkanti vandenyno platybėse, kur pagalba, jei ir pasirodys, tai tik po daugelio valandų?

„POSEIDONAS“ Lietuvos kino teatruose nuo birželio 16 d.

Views All Time
Views All Time
2586
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 + = 18