Agentas prieš agentą

Ecks Vs. Sever

kovinis
Režisierius: Wych Kaosandra
Scenarijaus autorius: Alan B. McElroy
Vaidina: Antonio Banderas, Lucy Liu, Gregg Henry, Ray Park.
Sukurta: JAV (2002)
Trukmė: 91 min. (1 val. 31 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2002 m. gruodžio 20 d.

Viena nelemta tragedija apvertė FTB agento Jeremiah Eckso (akt. Antonio Banderas) gyvenimą aukštyn kojom. Prabėgo jau septyneri metai, bet pareigūnas niekaip nesugeba susitaikyti su mylimos žmonos Vinn netektimi. Remiantis policijos suvestinėmis, ji žuvo nusikaltėlių susprogdintame automobilyje. Jeremiah Ecksas niekuomet nematė žmonos kūno, bet nuoširdžiai tiki savo kolegų padarytomis išvadomis. Depresijos kankinamas slaptasis agentas išėjo iš darbo ir gyvenimo džiaugsmo ieško alkoholyje. Beveik visas dienas ir naktis jis leidžia baruose.

Straipsniai 1 reklama

Buvusi specialiųjų tarnybų agentė Sever (akt. Lucy Liu) netolimoje praeityje taip pat patyrė žiaurių nesėkmių. Merginą negailestingai išdavė su įtakingais nusikaltėliais susiję korumpuoti kolegos, kurie nužudė jos vyrą ir vaiką. Nuo pat vaikystės už JAV Vyriausybės pinigus treniruota mergina dirbo šnipe ir samdoma žudike, todėl dabar ryžtasi panaudoti savo įgūdžius ir atkeršyti visiems kaltininkams. Pabėgusi iš kalėjimo Sever pagrobia mafijos boso Roberto Ganto (akt. Greggas Henry) sūnų Michaelą, kurį ketina iškeisti tik į jo tėvo gyvybę.

Šis turtingas nusikaltėlis jau senokai yra FTB pareigūnų akiratyje, nes užsiima ypač pavojingo ginklo kontrabanda. Tai mažas mikročipas, kurį įmanoma patalpinti žmogui po oda, o po to aktyvuoti nuotolinio valdymo pultu ir sukelti mirtiną infarktą. FTB vadovas Julio Martinas (Miguelis Sandovalis) pakviečia į pagalbą buvusį savo pavaldinį Jeremiah Ecksą, kurį sudomina paslaptingomis žinutėmis, neva jo žmona gali būti gyva. Tiksliausią informaciją šiuo klausimu greičiausiai žino tik Robertas Gantas, vis mažiau dėmesio skiriantis savo žmonai Rayne (akt. Talisa Soto). Norėdamas išsiaiškinti visą teisybę, profesionalus agentas vėl paima ginklą į rankas.

Ecksui reikalingas tik gyvas Robertas Gantas, bet Sever kuo greičiau trokšta jo mirties. Dviejų superšnipų keliai susikerta. Tuo pačiu metu juos abu aktyviai persekioja samdomas žudikas Rossas (akt. Ray’us Parkas). Kas nugalės mirtiname mūšyje?

Tai pirmasis Tailande gimusio režisieriaus, pasivadinusio pseudonimu Kaos filmas anglų kalba. Savo tėvynėje jis išgarsėjo tuo, kad režisavo brangiausią visų laikų Tailando filmą, kuris sulaukė milžiniško populiarumo. Fantastinio kovinio trilerio esmė – tai nenutrūkstantis veiksmas su efektingais sprogimais, susišaudymais ir rytų kovų elementais, kuriuos atlikti aktoriai ruošėsi 3,5 mėnesius. Tokiame filme žodžiai beveik nereikalingi. Tegul kalba ginklai…

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0308208

Views All Time
Views All Time
1864
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

57 − = 50