Vaikų numylėtiniai “Agurkėliai su garstyčiom”
4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko.
Paruošiamas marinatas:
2 stiklinės cukraus
2 šaukštai druskos
0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)
2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai)
Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų:
lauro lapų
krienų lapų
serbentų ir vyšnių lapų
kalendros (kas mėgsta).
Atvėsinamas, nukošiamas ir užpilamas ant supjaustytų agurkėlių.
Paliekama maždaug 12-14 valandų. Neišsigąskite, kad marinatas neapsemia visų agurkų.
Praėjus marinavimo laikui, agurkai gražiai (meiliai) sudedami į 0,8 ar 1 litro stiklainius, užpilamas tas pats marinatas.
Stiklainiai sudedami į indą su vandeniu, pridengiami ir kai užverda, pasterizuojami apie 10 min.
Stiklainiai išimami iš puodo ir užsukami dangteliais.
Skanaus
Jūratė K.