Konservavimas. Raudonųjų svogūnų džemas
Tai tikrai intriguojantis ir iš pirmo žvilgsnio gana neįprastas receptas, bet jo skonis nuostabus. Garantuoju, kad tokio džemo dar nesate ragavę, tad būtinai išbandykite. Puikiai tinka nustebinti draugams 🙂
2 kg raudonųjų svogūnų
4 česnako skiltelės
150 g sviesto
4 šaukštai gero alyvuogių aliejaus
140 g cukraus
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis čili paprikos prieskonių (nebūtinai)
1 butelys sauso raudonojo vyno
350 ml raudonojo vyno acto
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus ir česnako skilteles. Keptuvėje ant didelės ugnies ištirpdykite sviestą su alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūnus ir česnakus ir gerai išmaišykite, kad svogūnai prisigertų sviesto. Suberkite cukrų, čiobrelius, čili prieskonius, druską ir pipirus. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir neuždengus kepinkite 40 minučių vis pamaišant. Svogūnai turi pasidaryti minkšti ir lipnūs, jų sultys turi išgaruoti.
Puode užkaiskite vyną ir vyno actą ir kaitinkite 25 minutes nuolatos maišant, supilkite vyną į svogūnus ir gerai išmaišykite. Palikite svogūnus šiek tiek atvėsti, sudėkite į pasterizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Gali būti valgomas iškart arba laikomas šaldytuve 3 mėnesius.
Siga