Konservavimas. Natūralaus rūgimo agurkai
Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėkite prieskonius: 3 riekeles krieno šaknies, česnako 1-nos galvutės skilteles, krapų, dašio, mairūno, baziliko, pankolio po šakelę, po keletą vyšnių ir juodųjų serbentų lapų. Sudėkite nuplautus agurkus. per vidurį stiklainio bei viršuje įdėkite mairūno, krapų, dašio, baziliko pankolio, vyšnių ir serbentų lapų. Tarp agurkų įkiškite morkos juostelių (morką perpjauti į keturias dalis išilgai). Morkos irgi būna labai skanios.
Paruošti sūrymą: 5 litrai vandens šalto iš krano arba iš šulinio 200 mililitrų druskos ( atkreipkite dėmesį, kad ne gramų, o mililitrų, matuokite matavimo stikline).
Sūrymą užpilkite ant agurkų, kad viską apsemtų. uždenkite kietais plastmasiniais dangteliais. turi būti sandaru, išsidėvėję netinka, nes agurkai apipelyja ir suminkštėja.
Stiklainius reikia išnešti į šaltą rūsį.
Agurkai rūgsta lėtai ir todėl būna labai skanūs. Rūgstant šiek tiek sumažėja sūrymo, todėl reikia papildyti tokios pačios koncentracijos sūrymu. Turi būti agurkai pastoviai apsemti.
Krapų nepagailėkite ir svarbiausia neišsigąskite prieskonių įvairovės.
Jeigu neturėsite kurio nors vieno iš šių prieskonių: dašio, mairūno, baziliko, pankolio nieko tokio. Bent vieno iš šių trijų; dašio, mairūno, baziliko tikrai reikia.
Į sveikatą, valgykite natūraliai raugintus agurkus, kuriems paruošti nereikia daug laiko.
Aldona