Konservavimas. Konservuoti obuoliai
Geriausia konservuoti antaninius obuolius, bet tinka ir nepernokę alyviniai obuoliai.
Obuolius reikia nuplauti, išimti specialiu peiliuku sėklalizdžius (galima ir neišimti), dar galima perpjauti per pusę ir nulupti plonai odelę figūriniu peiliuku. Jeigu išimate sėklalizdžius ar pjaustote obuolius reikia iš karto juos merkti į citrinos rūgštimi parūgštintą tirpalą, kad nepatamsėtų.
Sudėti į 3-jų litrų stiklainius.
Viename puode užvirinti paprastą vandenį, o kitame puode sirupą.
Sirupas: 2 litrai vandens, 0,5 litro cukraus.
Pirmiausia ant obuolių į stiklainį pilti paprastą vandenį, uždėti dangtelius, palaikyti 6-10 minučių. tada vandenį nupilti, ant obuolių į stiklainį įpilti 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, įmesti keletą gvazdikėlų arba cinamono lazdelę ir užpilti sirupu, palaukti kol išmuš didieji burbulai ir dangtelius užsukti. Stiklainius statyti ant dangtelių ir palaukti kol atvės.
Šie obuoliai tinka prie paukštienos, tinka su žele arba valgyti, kaip desertą, sirupas tinka gaivai ruošti.
Galima dėti į mažesnius stiklainius tik reikės mažiau citrinos rūgšties pilti.
Pabandykite, tikrai patiks.
Aldona