Tag archives for Konservavimas - Page 2

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.Prinokusių pomidorų,pora skiltelių česnakų,alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),baltojo vyno acto,druskos,prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį). Džiovinimas Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos…
Plačiau >>

Vaikų numylėtiniai “Agurkėliai su garstyčiom”

4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko. Paruošiamas marinatas: 2 stiklinės cukraus2 šaukštai druskos0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai) Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų: lauro lapųkrienų lapųserbentų ir vyšnių lapųkalendros (kas mėgsta). Atvėsinamas,…
Plačiau >>

Marinuotos daržovės “Vasara stiklainyje”

Mums reikės: Šparaginių pupeliųAgurkųSvogūnųPomidorų Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Marinatui: 1 litras vandens1 valg. šaukštas druskos,3 valg. šaukštai cukraus,100 ml. acto 9…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis

Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Plačiau >>

Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui

• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepa­mirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba še­šiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…
Plačiau >>