Tag archives for Konservavimas - Page 2
Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje
Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.Prinokusių pomidorų,pora skiltelių česnakų,alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),baltojo vyno acto,druskos,prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį). Džiovinimas Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos…
Grybų konservavimas. Žaliuokės
Žaliuokės savo sultyse1 kg žaliuokių, 300 g svogūnų, truputis kvapiųjų pi- pirų, maltų lauro lapų. druskos. Paprastai žaliuokės būna labai žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais. Kiekvieną…
Vaikų numylėtiniai “Agurkėliai su garstyčiom”
4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko. Paruošiamas marinatas: 2 stiklinės cukraus2 šaukštai druskos0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai) Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų: lauro lapųkrienų lapųserbentų ir vyšnių lapųkalendros (kas mėgsta). Atvėsinamas,…
Daržovių konservavimas
Marinuoti patisonaiMarinatui: 31 vandens, 1,5 stiklinės 9 proc. acto, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, 10-12 kvapiųjų pipirų, 4-5 gvazdikėliai, 3-4 česnako skiltelės, šakelė peletrūno. Marinuoti labiausiai tinka jauni 4-7 cm skersmens patisonai. Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1-2…
Marinuotos daržovės “Vasara stiklainyje”
Mums reikės: Šparaginių pupeliųAgurkųSvogūnųPomidorų Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Marinatui: 1 litras vandens1 valg. šaukštas druskos,3 valg. šaukštai cukraus,100 ml. acto 9…
Konservavimas. Uogienės
Žemuogių uogienė1 kg žemuogių reikia 1,2-1,5 kg cukraus, 1-2 g citrinų rūgšties. Šviežias uogas perrinkite, nuplaukite ir, sluoksniuodami su cukrumi, sudėkite į dubenį. Palikite 8-10 valandų pastovėti, paskui išvirkite. Virdami pakaitomis kaitinkite ir atvėsinkite puodą su uogomis: iš pradžių puodą…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis
Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Konservavimas. Uogos ir vaisiai
Marinuotos vyšnios21 vyšnių su koteliais, 6 kvapieji pipirai, 6 gvazdikėliai, 4 gabalėliai cinamono žievė: 300 ml vandens, 50 ml 9 proc. acto, 150 g cukraus. Į 0,5 I stiklainius dėkite po 2 pipirus, gvazdikėlius ir gabalėlį cinamono žievės. Apgremžkite ir…
Konservavimas ir marinavimas. Skaitytojų receptai
Konservuoti agurkai 4 kg agurkų (gali būti ir peraugę)4 morkos2 valgomi šaukštai druskosnevisai pilna stiklinė sukraus1 stiklinė 9% acto1 stiklinė aliejauspetražolių, krapų, česnakų kas kiek mėgsta. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti…
Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui
• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepamirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba šešiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…