Trumpa apžvalga apie bankų atostogas, auksą, naftą ir dolerį

Trumpa apžvalga apie bankų atostogas

Iš dviejų nepriklausomų šaltinių – The International Forecaster ir International Harry Shultz Letter – buvo gauta informacija, kad Amerikos užsienio pasiuntinybės gavo milžiniškas pinigų sumas, kad galėtų jas slapta iškeisti į vietines valiutas. Gautų lėšų pasiuntinybėms turi pakakti visiems metams. Panašūs nurodymai, stebėtojų nuomone, galimi tik laukiant dolerio devalvavimo. Bet nuomonės apie dolerio devalvavimo laipsnį ir terminus labai skirtingos.

Amerikiečių brangiųjų metalų ekspertas Kal-as Gronval-as interviu, duotame radijo stočiai GoldSeek Radio papasakojo, kad JAV Federalinė rezervų sistema, privačių rangovų pagalba aktyviai vykdo aukso iš gyventojų konfiskavimą. Kaip vieną kartą išsireiškė Markas Tvenas, istorija nesikartoja, o greičiau rimuojasi. Skirtingai nuo įsakmiojo Ruzvelto konfiskavimo, dabartinis konfiskavimas vykdomas slapta ir apgaulės būdu.

„Pasikeiskite jums nereikalingus ir sugadintus juvelyrinius dirbinius į pinigus”

Straipsniai 1 reklama

Pirmoji apgavystės dalis – manipuliavimas aukso kainomis. „Auksui leido pakilti iki 1000 dolerių už Trojos unciją lygio, truputėlį ten pasilaikyti, o paskui kainą numušė”, – aiškina K. Gronvalas. Toliau seka antroji apgavystės dalis. Visoje šalyje laikraščiuose atsirado skelbimai, raginantys nereikalingus juvelyrinius dirbinius ir metalo laužą keisti į kešą. „Auksas – istoriniame maksimume. Atėjo laikas parduoti nereikalingus, praradusius išvaizdą ar jums nepatinkančius žiedus, apyrankes, auskarus, kurie be reikalo guli jūsų komodose”, – reklaminės kampanijos logiką aiškina K.Gronvalas. Kas keisčiausia, JAV FRS rangovai už juvelyrinį auksą siūlo visai padorius pinigus – 1335 dolerius už grynojo metalo Trojos unciją, kas yra tikrai daugiau už šiandienines biržų kotiruotes ( apie 945 dolerius už unciją ). Kas tai, labdara?

Šis supirkėjų dosnumas tampa aiškus po Ruzvelto konfiskavimų, vykusių prieš 76 metus, analizės. Tada piliečiai pardavė savo auksą valstybiniams bankams po 20 (su trupučiu ) dolerių už Trojos unciją, bet jau po keleto mėnesių vyriausybė pakeitė dolerio susiejimą su auksu, nustačiusi jį 35 dolerių už Trojos unciją lygyje. Taigi, valstybė nupirko iš gyventojų monetinį metalą daug pigiau, negu jį įvertino. Ir, jeigu istorija pasikartos, geltonojo metalo kaina po artėjančios „žaliojo” devalvacijos pakils mažiausiai iki 2000 dolerių už Trojos unciją. „Valstybė bando iš savo piliečių išgauti realius pinigus, t.y. auksą bet kokiam pavidale, – pasakoja K.Gronvalas.- Papuošalus ir laužą siunčia į gamyklas, kad ten juos išvalytų ir perlydytų į standartinius 999 prabos lydinius. Tai padaryti reikia suspėti iki 2009-ųjų metų pabaigos. Lydiniai nusės JAV FRS saugyklose”. Atkreipki dėmesį, brangus skaitytojau, ne JAV ižde, kur oficialiai saugomos nacionalinės aukso atsargos, o privačioje savo nuosavybės forma įstaigoje, kuri vadinasi Federalinė Rezervų Sistema. Metų pabaigoje, kaip mano K.Gronval-as, vyriausybė įvykdys jau dekretais pagrystą aukso nacionalizavimą, konfiskuos monetas ir lydinius.

„Jeigu gruodžio mėnesį Valstijų ekonomika ir finansų sistema nežlugs, doleris patirs 50 procentų devalvavimą, t.y. doleris iškart dvigubai pabrangs. Visų prekių ir paslaugų kainos irgi padvigubės. O nuo 2010 metų sausio prasidės perėjimas prie naujos valiutos – amero. Pradinis keitimo kursas bus 1 doleris už amero, bet greitai kursas keisis: 2:1, 3:1, 4:1 ir t.t.”, – prognozuoja K. Gronvalas. Liepos 18 interviu jūs galite paklausyti adresu: radio.goldseek.com. „Aukso karštligė.Gaukite už auksą 20 procentų daugiau”.

Biuletenio International Harry Shultz Letter autorius Haris Šulcas mano, kad rudenį JAV vyriausybė paskelbs neriboto laiko bankų atostogas, o Robertas Čepmenas iš The International Forecaster atkreipia skaitytojų dėmesį į tai, kad Panasonic kompanijos vadovybė įsakė 2009 metų rugsėjo mėnesiui grąžinti į Japoniją visą personalą, kuris tik yra užsienio komandiruotėse.

KLR aukso atsargų apimtys pagal pusmečio rezultatus viršijo 2,13 trln. dolerių. Nuo 2008 metų birželio jų apimtys išaugo 17,8 procento. KLR ketvirčio BVP kilo 7,9 procento 2-ojo 2008 metų ketvirčio atžvilgiu. Pagrindiniu augimo lokomotyvu tapo gamyba, balandžio-birželio mėnesiais beveik padvigubinusi tempus ( 9,1 proc. prieš 5,1 proc. sausio-kovo mėn. ). Priešingai nei JAV, Kinija sugebėjo imtis veiksmingų ekonomikos stimuliavimo priemonių.

Finansų analitikas Krisas Puplava matematinės statistikos metodų pagalba įrodė, kad finansinių burbulų prekių rinkose atvejais atitinkamų prekių atsargų lygiai paprastai sudaro 3 standartinius nukrypimus arba panašiai. 1980-ųjų metų pradžioje, kai nafta pabrango iki 40 dolerių (dabartiniais doleriais atsižvelgiant į infliaciją tai bus 90 dolerių ar net daugiau) JAV naftos atsargų pikas atitiko 2,5 standartinius nukrypimus. K.Puplavos paskaičiavimais, neapdirbtos naftos atsargų pikas, kuris buvo stebimas prieš du mėnesius, standartinius nukrypimus viršijo 1,43 karto, taip kad apie jokius burbulus naftos rinkoje kalbėti netenka. Taigi, baigia analitikas, naftos kainos kilimas iki 70 dolerių už barelį, po to sekantis koregavimas ir šiandieninis augimo atsinaujinimas buvo išprovokuoti fundamentalių faktorių, t.y. paklausos ir pasiūlos santykio…

Pagrindine naftos kainų augimo varomąja jėga tebelieka paklausa iš Kinijos ir kitų šalių pusės, kur valstybė dotuoja benzino gamybą.

Vakar vėl gavau informacijos, kad Amerikos pasiuntinybėms nurodyta supirkinėti vietinę valiutą ir pragyventi už ją minimum metus.

Vakar taip pat paskyriau kelias valandas amerikiečių forumams šia tema.

Apskritai tai duoda tik du gandų lygio šaltinius, kažkokį Bobą Čepmeną (Bob Chapman), kuris jutube pasakoja apie valstybės departamento darbuotojus lydinčius gandus. Tie patys valstybės departamento darbuotojai praneša, kad kažkas turi atsitikti per artimiausias 180 dienų (nuo birželio vidurio). Čepmeno teigimu, per 120-150 dienų. Bet visas cinkelis ne tame, o ten, kaip Amerikos piliečiai reaguoja į tai, kas vyksta.

Aš buvau labai nustebintas, bet jie kalba apie tą patį, kaip ir mes čia, žinoma, ne su tokiomis smulkmenomis ir analize.

Žmonės perkasi maistą, auksą ir sidabrą, patarinėja rašyti pareiškimus policijai apie tariamai pavogtus asmeninius ginklus, laukdami jų konfiskavimo, siūlo atsikratyti grynųjų dolerių, ieškotis giminaičių, turinčių fermas.

Kai kurie supranta, kad laikas sprukti ir tiesiog verkia: vaikinas iš Cincinačio sako: aš neturiu žemės, neturiu fermos, tik žmoną ir tris dukreles, kurios tolimos nuo žemdirbystės, ką man daryti?

Ištisi straipsniai apie tai, ką būtina įsigyti pirmiausiai. Taigi, susidarė toks įspūdis, kad dalis žmonių jau vis dėlto praregėjo ir ruošiasi „evakuacijai”.

Nemažai samprotavimų apie bankų atostogas, Obamos užuominas.

Radau štai ką.

BANK HOLIDAY OF 1933

Prezidentas Franklinas D. Ruzveltas išleido Prezidento įsakymus Nr.2039, – 1933 metais kovo 6 dieną ir Nr. 2040, 1933 metais kovo 9 dieną (Presidential Proclamations) apie laikiną bankų – FRS narių – operacijų pristabdymą. Įprastos bankų veiklos pristabdymas tęsėsi iki kovo 13 dienos, o paskui ji buvo atnaujinta, tik su kai kuriais apribojimais. Ratifikuojantis įstatymas priimtas 1933 metais kovo 9 dieną. Dabartiniu laiku bankams – FRS nariams – draudžiama vykdyti bankų operacijas esant ypatingajai padėčiai, kurią skelbia Prezidentas ( U.S.C.A., 95 ) ,išskyrus tuos atvejus, kurie pavaldūs Iždo Sekretoriui.

Net pagalvoti baisu apie „laikiną bankų operacijų pristabdymą”, ir ką per tą laiką galima iškrėsti.

Views All Time
Views All Time
5883
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 59 = 64