Šiais metais vartotojų skundų skaičius faktiškai viršijo milijoną

2006 m. Rugpjūčio 26 d. „Vakarų eksprese” buvo išspausdintas Giedrės Petkevičiutės straipsnis.

Jame rašoma. kad skundų skalė kyla kaip ant mielių.

Buitinių vartotojų sąjungos nuomone skundas skundui nelygus. Vieni gina tik tų vartotojų interesus, kiti viešąjį vartotojų interesą.

Straipsniai 1 reklama

Jeigu skaičiuoti, kad yra skundų, kurie gina visų elektros, šilumos energijos vartotojų interesus – skundų skaičius šiais metais tikrai viršija milijoną.

Straipsnyje yra gerų minčių ir gerų pavyzdžių.

„Vartojai žino savo teises ir bando jas apginti. Tai liudija apie vartotojų išprusimą” taip teigia Vakarų Lietuvos vartotojų federacijos vadovė A. Rickuvienė.

Ji pastebi, kad kadaise Vakarų Lietuvos vartotojų federacija buvo bene vienintelė mūšio lauke, o dabar įvairių valstybinių ir nevalstybinių institucijų prikepta kaip blynų.

Anot A. Rickuvienės, gyventojų aktyvumas paslaugų teikėjus skatina pasitempti. Tiesa, daliai paslaugų teikėjų kultūros stoka trukdo objektyviai įvertinti situaciją, yra ir tokių verslininkų, kurie tiesiog negirdi, sakyk jam ką nori.

Tikra tiesa „yra tokių verslininkų, kurie tiesiog ne tik negirdi” – bet ir nesiruošia išgirsti vartotojų balso – tai monopoliniai elektros energijos ir šilumos tiekėjai, globojami Ūkio ministerijos ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos – šešėlinės vyriausybės.

Iš tiesų valstybinių vartotojų teises turinčių ginti institucijų pristeigta pakankamai.

Vienos iš jų tikrai atsakingai gina vartotojų teises ir dažnai susilaukia verslo struktūrų ar net kai kurių, jų interesus atstovaujančių, Seimo narių nemalonės, kitos gi naudojasi jų darbo rezultatais ir vengia vartotojų teises ginti iš esmės.

Buitinių vartotojų sąjunga supranta A. Rickuvienės nepasitenkinimo nevalstybinių – visuomeninių institucijų skaičiaus didėjimu priežastis.

Yra tokių institucijų, kurias steigia verslo atstovai, yra tokių, kurios turi kryžminių interesų su verslu – jos žinomos ir jų ne taip jau maža.

Jas kaip priedangą naudoja verslo struktūros savo interesams užmaskuoti.

Straipsnyje rašoma. kad viena mėsos gaminių bendrovė skundo teikėjui, kuris buvo nepatenkintas vienu produktu, pasiūlė jam dovanų visą krepšį įmonės gaminių.

O UAB „Vilniaus energijos” dovana Nacionalinei vartotojų konfederacijai, ne už skundą o tik už paklausimą , kodėl „Daugiabučio namo buto individualaus reguliavimo centralizuoto šildymo sistema” nustatyta tvarka neįregistruota Lietuvos matavimo priemonių registre, – buvo staigus patalpų (virš transformatorinės !!!) nuomos sutarties nutraukimas.

Antanas-Algimantas Miškinis
prezidentas
Buitinių vartotojų sąjunga

Views All Time
Views All Time
5514
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

87 − = 83