Po Brexit Lenkija laukia sugrįžtant iki 200 tūkst. lenkų

Iki 400 tūkst. lenkų, gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, gali netekti teisės pastoviai gyventi šioje šalyje po Brexit, apie 200 tūkst. iš jų gali nuspręsti sugrįžti į tėvynę. Taip mano Lenkijos vystymosi ministerija.

„Sudėtinga tiksliai nnustatyti, kiek lenkų po Brexit nebus tinkami pastoviai gyventi JK, tai gali būti 120-400 tūkstančių žmonių. Todėl ministerijos manymu, dėl susidariusios situacijos su Brexit ir gerėjančios socialinės ir ekonominės padėties Lenkijoje galima tikėtis, kad dalis JK gyvenančių lenkų nuspręs sugrįžti namo“, – sakoma žinybos pranešime.

Ministerija taip pat pažymi, kad dėl prastėjančios demografinės padėties šalyje ir dėl kvalifikuotos darbo jėgos trūkumo, specialistų, sukaupusių patirtį Vakaruose, sugrįžimas į tėvynę gali būti naudingas nacionalinei ekonomikai.

Lenkijos statistika skelbia, kad 2015 m. Jungtinėje Karalystėje gyveno apie 720 tūkst. lenkų, britai skelbia apie 900 tūkstančių.

Pagal britų įstatymus, imigrantai, legaliai gyvenantys šalyje 5 ar daugiau metų, turi teisę pastoviai gyventi ir dirbti be kokių nors apribojimų. 2012-2015 m. identifikacinį mokesčių mokėtojo numerį Britanijoje gavo apie 400 tūkst. lenkų.

http://serwisy.gazetaprawna.pl

Views All Time
Views All Time
263
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 26 = 27