Kelias iš aklavietės – naujas amžinas variklis?

Dar 20 metų gaminti reikiamą kiekį šiluminės ir elektros energijos tradiciniais metodais, naudojant besibaigiantį įprastinį ir atominį kurą. Energijos kaina ir tarša vis didės. Tačiau pakeisti susidėvėjusių komunikacijų mes nepajėgsime niekada.

Tai įrodė avarija Telšiuose. Jų bus vis daugiau… Mes per 15 metų net nesugebėjome apšiltinti namų sienas, lubas-stogus. Apie komunikacijų pakeitimą nėra nei kalbos.

Alternatyvūs energijos šaltiniai dabar užima menką sunaudojamos energijos dalį ir negalės padengti staiga atsirasiantį energijos stygių uždarius Ignalinos atominę elektrinę ir mums persėdus į elektromobilius labai pabrangus degalams.

Straipsniai 1 reklama

Prisieis panaudoti Žemės sukimosi energiją: Įsivaizduokite įprastą elektros generatorių, kurį suka milžiniškas „dantratis“ – besisukanti apie savo ašį Žemė. Gamtoje šis generatorius gerai veikia. Viršutiniai atmosferos sluoksniai juda iš Vakarų į Rytus aplenkdami besisukančią Žemę. Šis atmosferos sluoksnis irgi yra „dantratis“, sujungtas inercinėmis-gravitacinėmis jėgomis su besisukančia Žeme. Šios jėgos ir sukuria ciklonus, viesulus, uraganus, „tornadus“. Šie reiškiniai jau senai pastebėti. Teorinė mechanika ir termodinamika jų nepaaiškina.

Kiekvienam Žemės gyventojui reikia 5 KW, visai Žmonijai 50 milijardų KW galios, kad nustotume deginti naftą, dujas, anglį, medieną – sustabdytume šilumines, hidro ir atomines elektrines. Naudodami tokios galios „stabdomąjį momentą“ Žemę sustabdytume per 100 mln. metų.

Tačiau iš tikrųjų Žemės mes nesustabdysime. Žemė sukasi vis greitėdama, gaudama energijos iš Saulės. Toks gravitacinės energijos panaudojimas sulėtins Žemės sukimosi greitėjimą – jos atitolimą nuo Saulės. Klimatą darys pastovesnį – tinkamesnį gyventi. Žemės energijos generatorių pramoninės gamybos principai žinomi.

Atlikti eksperimentai įrodė, kad galima greit panaudoti šią technologiją. Lietuvos ūkininkas nufotografuotas berods „Valstiečių laikraštyje“ prie savo gamybos traktoriaus su inerciniu-gravitaciniu varikliu – pirmoji naujos eros kregždė. Nenorėkite, kad jis vienas mums visiems bukiams ištobulintų šį variklį. Stebiuosi, kad LŽŪU prof. Janulevičius – buvęs mano mokslinio darbo vadovas nesiėmė šio traktoriaus tobulinimo, nors korespondentas to pageidavo.

Kas privers mokslininkus ir ministrus domėtis naujovėmis? Laiko iki energetinės krizės liko nedaug. Duona jau brangsta.

5 KW galios inercinio-gravitacinio dinaminio generatoriaus (toliau vadinamo generatoriumi) pakanka vieno ind. namo-buto šeimos energetiniams poreikims patenkinti. Šie generatoriai gali būti statomi vietoj kvartalinių transformatorinių – energija aprūpins visą kvartalą arba gamyklą, gyvenvietę.

Vieno individualaus namo-buto generatorius panašus į skalbimo mašiną, kurioje vietoj būgno įstatytas dinamiškai neišbalansuotas smagratis su įsukimo mechanizmu, elektronikos ir įtampos stabilizacijos blokais.

Visos detalės paprastos. Jų gamybai tinka bankrutavę gamyklos ir jų specialistai. Generatoriaus 1 KW galia kainuos 300 litų. Individualiam namui (butui) generatorius kainuos 1500 litų. Tiek dabar kainuoja patys pigiausi katilai. Jiems reikia kuro ir kūrikų, jie teršia gamtą. Generatoriaus tarnavimo laikas – ne mažiau kaip 5 metai.

Remontas ir techninis aptarnavimas neviršys 15 proc. generatoriaus vertės. Šie generatoriai nesustabdys šiluminių, atominių ir hidroelektrinių, bet sudarys konkurenciją joms – privers mažinti energijos kainą. Ar ne to mes laukiame iš laisvos rinkos?

Ar sulauksime priklauso nuo valdžios veiksmų. Iš jos darbų mes ją pažinsime…Ar parems konkurentą sau? Ar neapsirikome juos išrinkę?

Ringaudai, Kauno rajonas

Views All Time
Views All Time
35063
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 2 = 1