6. Viename iš straipsnių minite, kad maistas Sovietų Sąjungos laikais buvo „neskanus, bet užtat vienodas“. Kaip galėtumėte trumpai apibudinti šiandieninį maistą? Ar, Jūsų manymu, šiandien yra daugiau įvairovės?

Sovietų sąjungos iš vis nėra buvę, nes tais laikais buvo Tarybų sąjunga, kuri turėjo vieningą vadinamą Anastazo Mikojano virtuvę visoms taip vadinamos predprijatija obščestvenogo pitanija – obščepit  – visuomeninio maitinimo įmonėms.

Ir visos privalėjo gaminti gaminius – maisto produktus pagal patvirtintus GOST‘us. Tokio maisto produktų pasirinkimo, koks yra šiandien nebuvo, bet nebuvo ir tokios ypatingai žemos kokybės. Iš vis nebuvo maisto surogatų. Jei pieninė iš kolchozų surinkdavo 1000 litrų pieno, tai ir pieno į butelius galėdavo supilstyti tik 1000 litrų, o ne 100000 ir dar prigaminti 10000 kg varškės kaip šiandien. Jei grietinėlės ant pieno nusistovėdavo tik 10 litrų, tai pieno kombinatas negalėdavo jos pagaminti 10000 litrų, ir dar 10000 litrų grietinės, ir dar 10000 kg sviesto, kaip daro šių dienų pieno kombinatai. Už tą dalyką pieno kombinato valdžią tremdavo į Sibirą, arba pūdydavo kalėjimuose, bausmės buvo negailestingos, bet teisingos. Tiesa, visi dirbę maisto pramonėje, nuo direktoriaus iki šlavėjos, – vogė kiek tik pajėgdavo, bet tai buvo pačių žmonių rizika. Nepagaus – gyvensi kaip inkstas taukuose. Pagaus – kalėjimo neišvengsi. Vogti reikėjo mokėti. Lietuviai vogti iš tarybų valdžios mokėjo, nes turėdami pinigų, jie buvo nupirkę visus OBHeso, higienos, milicijos darbuotojus, prokurorus ir teisėjus. Tas ir šiandien  ryškiai matosi Lietuvos teisėsaugoje. Pažiūrėkite kokius ir gyvenamus namus, ir sodų namelius išsistatė vien Klaipėdos tarybinių mėsos, pieno ir duonos kombinatų valdžia, net ir dirbantieji…

7. Ar, Jūsų manymu, maisto produktų kokybė Sovietų Sąjungos laikais buvo geresnė? Jūsų atsiųstame rašinyje teigiate, kad šiandien maisto prekių parduotuvėse nėra, ir ten „parduodami tik maisto surogatai“.

Maisto sauga Europos Sąjungoje yra vienodai korumpuota ir priklausoma nuo didžiųjų maisto produktų gamintojų ir pardavėjų diktato. Ir ypatingai priklausoma nuo didžiųjų vaistų gamybos koncernų.

Skirtingose ES šalyse, skiriasi tik maisto produktų kainos. Kainų skirtumas priklauso nuo šalių vyriausybių korupcijos lygio; kuo vyriausybė daugiau korumpuota, tuo didesnės ir maisto produktų kainos. Lyginant maisto produktų kainą, galima nustatyti kam dirba vienos ar kitos šalies vyriausybės, – savo tautai ar maisto produktų gamintojams ir pardavėjams bei vaistų gamintojams ir pardavėjams. Jei Lietuvoje maisto produktų kainos 5 kartus didesnės nei Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Airijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, tai ir Lietuvos vyriausybė 5 kartus daugiau korumpuota ir iš maisto produktų ir vaistų gamintojų gauna penkis kartus didesnius „atkatus“. Pagalvokite ar už Seimo nario atlyginimą per 4 metus galima tapti milijonieriumi?

Lietuvių gyvenimo trukmės rodikliai vieni prasčiausių ES. Daugiau nei 50 proc. gyventojų miršta nuo širdies ligų. O nuo ko jos atsiranda? Nuo cholesterolio, sočiųjų riebalų kaupimosi širdies kraujagyslėse. Visa tai prastos mitybos pasekmė. Antra pagal dažnumą mirties priežastis – onkologinės ligos. Nuo jų miršta per 20 proc. gyventojų. Onkologinių ligų atsiradimas taip pat susijęs su mityba.  Mokyklose liko tik 12 procentų sveikų vaikų, o kūdikėliai jau 100 procentų gimsta alergiški.

Ir niekam tai nerūpi. Patys šlemščiame surogatus, patys save sargdiname, nuodijame ir jau gimdome bukagalvius ligonius…

Pats blogiausias dalykas, kurį privalau vadinti totaliniu lietuvių tautos genocidu yra leidimas auginti ir parduoti maisto produktus su GMO (genetiškai modifikuotais organizmais). Už tai asmeniškai yra atsakingi visi valdžios žmonės, pradedant prezidentais, valdžia  ir baigiant seimūnais.

Tiesiogiai atsakingi yra Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai, kurie šiandien turėtų visi be išimties sėdėti kalėjime iki gyvos galvos. Man nesuprantama, argi iš tiesų Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje yra surinkti visi iki vieno tik protiniai ir psichiniai neįgalūs, nesuvokiantys, kad jie naikina ne tik lietuvių tautą, bet ir patys save.  

15 metų diena iš dienos aiškinu savo rašiniuose, paskaitose, kad Lietuvoje maisto prekių parduotuvėse maisto prekių nėra, o tik jų surogatai. 15 metų pasaulio mokslininkai įrodinėja, kad nuo GMO žmonėms vystosi vėžys, tačiau visiems „dzin“.

8. Kaip matote lietuviu maisto kultūros raidos perspektyvas ateityje? Kaip manote, ar lietuviai dar ilgai bus įtakojami sovietinės maisto kultūros, ar pasiduos greito maisto kultūrai, o gal iš naujo atras lietuvių tradicinius patiekalus?

Nuo tautos mitybos (maisto produktų atsargų ruošimo ir vartojimo, valgių ir gėrimų gamybos būdų), valgymo įpročių ir papročių priklauso ir žmogaus, kaip asmenybės

  • tapatybė,
  • esybė,
  • geninė sistema,
  • sveikata,
  • išsigimimų lygis,
  • žmonių nutukimas,
  • mąstymas (intelektas),
  • proto galimybės ir imlumas,
  • suvokimo ypatybės,
  • mentalitetas,
  • gyvensena,
  • būdas (charakterio savybės),
  • darbingumas,
  • polinkiai,
  • kruopštumas,
  • galų gale tokios būdo savybės, kaip
  • agresyvumas arba tolerancija,
  • drąsa arba bailumas, padlaižiavimas, 
  • žiaurumas ar romumas,
  • sąžiningumas ir polinkis į vagystę,
  • nesavanaudiškumas ar egoizmas, 
  • kilnumas ar veidmaningumas,
  • meilė ar neapykanta,
  • švelnumas ar nuožmumas,
  • orumas ar klastingumas,
  • teisingumas, tiesumas ar melagingumas,
  • garbė ar dviveidiškumas,
  • taurumas ar niekšybė,
  • gailestingumas ar žvėriškumas,
  • ištikimybė ar išdavystė,
  • gudrumas ar polinkis sukčiauti,
  • pyktis ar atlaida,
  • padorumas ar gašlumas,
  • galų gale tokie išsigimimai, kaip pederastija, lezbijizmas, nekrofilija ir pats baisiausias bei šlykščiausias išsigimimas – pedofilija,
  • kas be ko – žemės ūkio ir pramonės raida.

Pagal P.Bregą net 90% šiuolaikinių ligų priklauso nuo mitybos.

Pagal mane –  80% ligų atsiranda nuo mitybos, 15% – nuo judėjimo stokos,  5% – nuo kitų civilizacijos faktorių, ypač užteršto oro.

Keičiantis mitybai, kinta žmonių tapatybė, kinta sveikata ir net būdas. Jei lietuviai, misdami kolaborantų įvestu tarybiniai rusiško „obščepito“ (visuomeninio maitinimo) maistu per 50 metų virto teseresais – baugia prisitaikėliška mase. Tarybinis rusų „obščepitas“ (visuomeninis maitinimas) lietuvius pavertė biomase, nuolankiais padlaižiais su bolševikiniu „činovnikų“ garbinimu ir paniška jų baime, siekimu patiems tapti „činovnikais“ ir tada visus niekinti, tyčiotis ir išnaudoti…

Šitą dalyką puikiai išmano mūsų laikų politikai, kurie manipuliuodami maisto produktais, gali manipuliuoti žmonių sąmone, padaryti juos priklausomais, paklusniais, dvasiškai ir fiziškai silpnais padarais (besmegeniais ligotais gyviais)… Tai didžioji tautos dalis tampa nebe žmonėmis, nebe individais, o BIOMASE – bukagalve pigia darbo jėga. Lietuvius biomase vadinu todėl, kad jie jau pradeda tapti biomase, kita vertus jie jau tapo bailiais. Trys milijonai bailių… Trys milijonai bailių, nesugebančių kovoti už savo teises ir žmonišką gyvenimą…

Piceristiniai kebabiniai makdonaldinė mityba ir šiuolaikinių maisto prekių parduotuvių tinklai su ne maisto prekėmis, o jų surogatais, lietuvaičius verčia nevispročiais spuoguotais paliegėliais, sugebančiais suvokti tik šou mėšliną „kultūrą“ ir sugromuliuotą delfi ar 15 minučių tipo informaciją.

Ar tik ne tais sumetimais Lietuvos miestai ir miesteliai šių dienų valdininkų (činovnikų) nutarimais ir sprendimais sėte nusėti nesveiko, chemizuoto beverčio maisto produktų ir sveikatai pavojingų gėrimų parduotuvėmis?..

Ar tik ne tais sumetimais naikinami Lietuvos ūkininkai, „remiami“ Europos sąjungos pinigais, kad nieko nedirbtų, tik girtuokliautų ir kuo greičiau išsigimtų ir išdvėstų?

Šiandien milijardinius pelnus gauna maisto prekių gamybos koncernai ir jų parduotuvės „gavnopoliai“ gamina ir parduoda tik maisto produktų surogatus, naudingus parduoti, o ne maisto produktus žmogaus mitybai, žmogaus sveikam gyvenimui.  Pagalvokite kokį pasaulinį finansinį krachą šiems nuodytojams sukeltų Lietuvos ūkininkai, neklausydami valdininkų-činovnikų, pradėję auginti biotechnologiniu būdu organinius (ekologinius) maisto produktus…

Jei po 50 metų Lietuvoje dar liks gyvų lietuvių, optimistiškai tikiu, kad bus Lietuvos kulinarijos renesansas.

Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
Vincentas Sakas
Mob. tel. +370 617 24 338
Melnragė

Vincentas Sakas
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
Tel. +370 463 50292. Mob. tel. +370 617 24338
El.paštas: vsakas@gmail.com

Vincentas Sakas straipsnyje „Vincentas Sakas: nepriklausomas mitybos ekspertas” taip pristato save : Pirmą kartą Lietuvoje specialybė „kulinarijos ekspertas“ atsirado tada, kai į mano Valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą 2002 metais UAB „Ekovalda“ 18-064083 („RIMI“ prekybos tinklas) įrašė, jog esu priimtas darban kulinarijos ekspertu. Sutvarkęs jų kulinariją išėjau ir nuo to laiko visą laiką esu nepriklausomas ir niekam neįsipareigojęs. Norint tapti ekspertu reikia ypatingai gerai išmanyti maisto ir gėrimų gamybos technologijas ir kasdien gilinti žinias šių veiklų dinamikoje, daug laiko praleisti Europos bibliotekose ieškant senuose rankraščiuose ir knygose dalykų apie mitybą, maisto ir gėrimų gamybą. Kasdien sekti pokyčius, vykstančius žemės ūkio ir maisto gamybos kaitoje, kasdien prie kompiuterio praleisti bent 8 valandas, skaitant kas naujo pasaulyje įvyko mitybos ir sveikatos, kulinarijos, konditerijos, bakalėjos reikaluose. Taip pat restoraninio verslo, serviravimo, kulinarinio dizaino ir patiekalų bei gėrimų patiekimo madų pasaulyje.

Views All Time
Views All Time
68713
Views Today
Views Today
1
0 0
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn